Napközis tábor a nyíregyházi LEGO gyárban

Izgalmasan telik a nyári szünet azoknak a nyíregyházi gyerekeknek, akiknek szülei nyíregyházi LEGO gyárban dolgoznak, hiszen a nyár utolsó heteit különleges helyen, apukájuk, anyukájuk vagy éppen nagyszüleik munkahelyén tölthetik. A gyerekeket a LEGO gyár nyári napközis táborában fejlesztő játékokkal, gyárlátogatással és sportprogramokkal várják a szervezők.

 

 

Minden gyermek számára izgalmas élmény, amikor szülei beviszik őt munkahelyükre. Ilyenkor sorra fedezi fel az íróasztalon sorakozó tűzőgépet, irattartót, járja körbe az irodát vagy éppen az udvart. Gondoljunk csak bele, mekkora élmény egy ilyen látogatás azoknak a gyereknek, akikszülőjének, nagyszülőjének munkahelye a LEGO gyár, és oda kap meghívást!

Idén augusztusban első alkalommal nyitotta meg kapuit a nyíregyházi LEGO gyár nyári napközis tábora, melyre augusztus 8. és 26. között várják a gyárban dolgozók gyermekeit, unokáit. A program már az indulás első pillanatától nagyon népszerű, hiszen a rendelkezésre álló napi 25 hely azonnal betelt. A gyerekek napközben a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programjának képviselői és a LEGO gyár munkatársai által közösen kialakított programokban vehetnek részt.

A táborban egyértelműen a kreativitásé a főszerep, de emellett a játékos feladatok során a gyerekek olyan, a mai világban nélkülözhetetlen készségeiket is fejleszthetik, mint a kommunikáció, a problémamegoldás vagy az önbizalom. Minden nap más tematika köré szervezik a játékokat, a hét kezdéseként a ’Szörnyen jó hétfő’, majd a szuperhősös kedd várja a gyerekeket, a hét további részében pedig az állatok, a növények és a járműveké a terep. A LEGO építéseken túl számos izgalmas kalandban vehetnek még részt a táborozók, vanpéldául gyártúra, Nintendo kihívás, kézműveskedés, és távirányítós autó futam, a kevésbé forró órákban pedig rengeteg kültéri játék közül választhatnak.A táborban az önkéntes LEGO dolgozók mellett két gyakorlott pedagógus felügyeli a gyerekeket, és irányítja a 6-12 éves korú gyermekek számárakialakított foglalkozásokat.

„Játékgyártó cégként legfőbb küldetésünk, hogy világszerte inspiráljuk és fejlesszük a jövő generációit, és támogassuk őket a játékon keresztüli tanulásban. Hol máshol lenne ennek nagyobb létjogosultsága, mint itt, Nyíregyházán, az „otthonunkban”, a saját munkatársaink gyerekei és unokái körében. Nagyon köszönöm a tábor szervezésében résztvállalókollégáimnak a sok segítséget, és remélem, hogy a tábor hagyománnyá válik, és még sok nyáron át szerez majd örömet a vakációzó gyerekek számára” – mondta el a kezdeményezés kapcsán Tóth Csaba, a dániai és nyíregyházi LEGOgyárakHR igazgatója.

 

Hasonló kezdeményezés indult a csehországi kladnoi LEGO gyárban is, részben az ottani munkatársak visszajelzései formálták meg a nyíregyházi tábor alapjait. Az első tábor tapasztalatai alapjána szervezők továbbfejlesztik, és a tervek szerint jövőre már a nyári szünet teljes időszakára biztosítják a programokat a gyárban dolgozók gyermekeiszámára.