Vidor Fesztivál programok a Bencs Villában

Alább olvashatóak a nyíregyházi Bencs Villa közelgő rendezvényeit, amelyek a jelenleg zajló Vidor Fesztiválhoz kapcsolódnak.

 

 

 

„Mit ér epedő kebel…?” Az ismeretlen Kölcsey Ferenc
Időpont: 2022. AUGUSZTUS 30. (Kedd) 17.00

A Vörös Postakocsi valamint a Szabolcs-Szatmár-beregi Szemle szerkesztői és munkatársai (Béres Tamás, Csabai László, Gerliczki András, Karádi Zsolt, Kulin Borbála, Kürti László, Oláh András) ebben az esztendőben Kölcsey eleddig ismeretlen műveit tárják a közönség elé.
A szerzők éppúgy bemutatják a költő meg nem írt verseit és prózai alkotásait, mint leveleit, filozófiai elmélkedéseit, továbbá naplóbejegyzéseit. A programban nemcsak megállunk Huszt romvárának bús düledékein, hanem bepillantunk a csekei kúria dolgozószobájába, hogy megidézzük „édes Pali”, azaz Szemere Pál, a törékeny Kazinczy Ferenc és az agyonkritizált Berzsenyi Dániel fenyegető szellemalakját is…

 

MONDJ TE IS EGY VERSET, NYÍREGYHÁZA!
Időpont: 2022.AUGUSZTUS 31.(szerda) 17.00

A „Mondj Te is egy verset” kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy átörökítse a pódiumművészetet, főleg a versmondást a jövő generációi számára, saját pódiumestek szervezésével, valamint minél több versmondó közösség létrehozásával. Az egyesület feladata az úgynevezett pódium-művészeti szalonok létrehozása, a magyar kultúra hagyományainak felkarolásával, terjesztésével és fogyaszthatóvá tételével.
A kezdeményezés alapítótagjai hat éve szervezik költészeti estjeiket, mely mára kinőtte magát, és egyre több fórumon nyit a szélesebb közönség felé. A program Budapesten két helyszínen, Kaposváron, Zalaegerszegen működik. Ez alkalomtól pedig havi rendszerességgel Nyíregyházán is elérhető. Célunk, a középiskolai fokon még izzó vers-tisztelet, és -ismeret, újra trendi legyen, akár megzenésített, énekelt, de mondott szövegek által.
Az eseményre ellátogatók hozhatnak magukkal egy verset, és el is mondhatják azt finom borok társaságában.
 Az est házigazdája: Takács Bence, a Mondj Te is egy verset Kulturális egyesület elnöke

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a info@bencsvilla.hu e-mail címen tudnak az érdeklődők!

Többszemközt Náray Erikával
Időpont: 2022. SZEPTEMBER 2. (Péntek) 17.00

Az idei VIDOR Fesztiválon NárayErika színész-énekes lesz Kováts Dénes vendége a Bencs Villa pódiumszínpadán.

Az elmúlt években a Menopauza című előadás szereplőjeként találkozhattak vele Nyíregyházán, idén a Játékszín Dominógyilkosság című előadásában láthatják a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, de semmiképp ne hagyják ki ezt a kötetlen beszélgetést a Bencs Villában, melynek keretében közelebbről is megismerhetik őt.

Jegyek elérhetőek:
Online
https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/tobbszemkozt-naray-erikaval-137688...

Móricz Zsigmond Színház Jegyiroda
Nyíregyháza, Színház u. 2.
(hétfőtől péntekig 9-17 óráig) +36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,
szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa
Nyíregyháza, Sóstói út 54.
(Minden nap: 9-17 óráig, hétfő és csütörtök kivételével), +36-20-461-4551
info@bencsvilla.hu