2022-ben is Nyíregyháza lett a Marketing Fővárosa

Nyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díj pályázatot, amelyen Nyíregyháza 2022-ben is indult. A város pályázatait a Város-Kép Nonprofit Kft. munkatársai készítették és adták be.

 

 

Idén négy kategóriában lehetett nevezni marketing megoldásokkal, eszközökkel. Az ismert szakemberekből álló zsűri a 146 pályamunkát a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Budapesten, a marketing szakma csúcstalálkozóján, a Marketing Summit Hungary 2022 konferencián adta át a díjakat Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke, Dr. Papp-Váry Árpád, az Magyar Marketing Szövetség alelnöke és Prof. Dr. Piskóti István, az MMSZ elnökségi tagja, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének vezetője.

Nyíregyháza 20 Marketing Gyémánt Díjat kapott, amivel 2020 és 2021 után idén is első helyen végzett a megméretetésen, így újra elnyerte a Marketing Fővárosa címet is. Ezen kívül az örökös Gyémánt Ranglista első helyére került 64 Marketing Gyémánt
Díjjal. A Gyémánt Ranglista mutatja, hogy a települések összesen hány gyémántot szereztek 2015 és 2022 között.

A díjátadó ünnepségen Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke kiemelte városunk teljesítményét: „Nyíregyháza évek óta nagy előnnyel vezeti a ranglistát, amihez külön gratulálok, hiszen ez jó az ott élők számára és jó üzenetet közvetít az ország számára is. Kívánom, hogy folytassa tovább ezt a példamutató marketing tevékenységet.” Prof. Dr. Piskóti István, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének vezetője így nyilatkozott: „Nyíregyháza felismerte azt, hogy a városmarketingnek milyen óriási szerepe van. A díjakból pedig látszik, hogy van egy nagyon tudatos és megfontolt építkezés, aminek köszönhetően a város presztízse folyamatosan nő, melyben a város polgármesterének is hatalmas szerepe van.”