4. Csillagfutár a Bujtosi Városligetben

Az OMNIS FORTE Egyesület 2022. szeptember 10-én, immáron negyedik alkalommal szervezi meg a különleges éjszaki Csillagfutást, amely idén is nemes célt szolgál.

 

 

A Csillagfutáson 2022-ben is három távon indulhatnak a legkisebbek és a legidősebbek is, hiszen ezen a tömegsporteseményen nincs korosztályos megkötés. Itt valóban csak a részvétel számít! Akik úgy érzik, hogy futva nem tudják teljesíteni a három táv egyikét (1,5km, 4,5km, 9km) akkor sétálva, gyalogolva is megtehetik. A Bujtosi tó partja ezen a napon ismét fényáradatban fog úszni, hiszen különleges megvilágításban lesz részük az indulóknak. A már megszokott világítási elemeken kívül (személygépkocsi, kamion, busz, traktor) most hagyományos fénytechnikai elemekkel is készülnek a szervezők (pl. gyertya, fáklya)a futó pálya megvilágítása kapcsán. A Csillagfutáson fókuszban a sport ezét különböző sportági bemutatók is fontos szerepet kapnak, lesz funkcionális fitness bemutató, míg a bemelegítésről Czeczeli Ági fog gondoskodni.

 

A rendezvényen a Nyíregyházi Sportcentrum is jelen lesz az apróságok nagy örömére, hisz a két kabala állat életnagyságú plüss figuráját is elhozzák, a cápát és fehér oroszlánt. A színpadon továbbá fellép a RE-flex Moderntánc Stúdió és az Y2K szenzációs csapata is, míg a zenékről – már megszokott módon – DJ Till fog gondoskodni, miközben az legifjabb DJ generáció két tagja DJ Falcon és Youngrider is keverni fogja a slágereket, sőt ők ketten a frissen elkészült zenéjük videó klipjéhez is forgatni fognak.

Az egészség megőrzésén túl minden évben a daganatos megbetegedések elleni küzdelem egyik területét is kívánja támogatni a Csillagfutás. Így ebben az évben is a nevezési díjak száz százalékát felajánlják a Jósa András Oktató Kórház, Onkológiai Tömbje számára. 2021-ben 1.020.000.- Ft-ot sikerült összegyűjteni, míg az eddig megrendezett Csillagfutáson összesen 3.768.000.- Ft került felajánlásra. A szervezők remélik, hogy az idén minden eddiginél több indulót köszönhetnek a Bujtosi Városligetben, így a 2000.- Ft-os nevezési díjakból rekordösszegű felajánlást sikerül realizálni.