Hogyan használhatod a képességeidet, hogy pénzt keress mellékállásban?

Bizonyára sokszor gondolkoztál már azon, hogy mellékállást keresel, hiszen az extra jövedelem mindig jól jön. Ezzel együtt azonban nem egyszerű kitalálni azt, hogy mibe érdemes belevágni, miből szerezhetsz ténylegesen plusz pénzt. Szerencsére a mai digitális világban viszonylag egyszerű lehet olyan tevékenységet találni, amely több jövedelemhez juttat minket.

 

 

A legjobb az egészben pedig az, hogy sokszor ehhez kezdő tőkére sincs igazán szükség. Igazából két olyan dolog van, ami nélkülözhetetlen akkor, amikor mellékállásról van szó. Az egyik az a türelem, a másik pedig az idő. Hiszen előfordulhat, hogy ezek a munkán nem azonnal indulnak be, hanem előkészítést igényelnek.

A másik dolog, hogy bizonyos hobbik esetében nem érdemes azt várni, hogy biztos jövedelem források lesznek. Ilyen lehet például a sportfogadás, amely egy rendkívül szórakoztató tevékenyég. Azonban a fogadási oldalak áttekintése, és a statisztikák megismerése után sem lehetsz biztos abban, hogy nyerni fogsz. Az ilyen, és ehhez hasonló lehetőségeket tehát érdemes pusztán kikapcsolódásként kezelni. De nézzük is meg, hogy melyek azok a tevekénységek, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy extra bevételre tegyél szert. A felsorolt tevékenységek nagy részére jellemző, hogy mindegyik esetén a tehetséged használhatod fel, így biztosan nem fogod munkának érezni, amit csinálsz, mégis jövedelemre tehetsz szert.

Vágj bele a tanításba

Ha van valamilyen speciális ismereted, akkor érdemes elgondolkoznod annak az oktatásán. Tanítani pedig bármit lehet. Persze kézenfekvőnek tűnik valamilyen nyelvnek az oktatása, de természetesen ez csak az egyik lehetőség. Emellett csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen tudást szeretnél átadni. Lehet az akár kézművesség, valamilyen művészeti ismeret, zene. De akár valamilyen üzleti élettel kapcsolatos területet is választhatsz, mint például a marketing tanácsadás, vagy éppen a keresőoptimalizálás. Arra pedig, hogy milyen formában oktathatsz, rengeteg lehetőség van. Tarthatsz személyes, vagy kiscsoportos kurzusokat. Indíthatsz hírleveses oktatási anyagokat. De akár egy online oktatási oldalon is regisztrálhatsz, ahol, ha megfelelőnek tartják az anyagodat, lehetőséget adnak annak a publikálására.  

Legyél szabadúszó

Ha nagyon jól tudsz írni, vagy például videókat szerkeszteni, akkor szabadúszóként, szabadidődben másoknak és cégeknek dolgozva értékesítheted a tehetségedet. Ez egy nagyon keresett szakma, különösen azok körében, akik nem akarják otthagyni hagyományos állásukat, de mégis szeretnének módot találni arra, hogy szabadidejükben némi plusz pénzt keressenek. Felajánlhatod a tehetségedet olyan ismerőseidnek, akiknek szükségük van arra, amit te csinálsz. Ha azonban nem állsz kapcsolatban olyan emberekkel, akiknek szabadúszókra van szükségük, számos olyan weboldal létezik, amely független szakembereket kapcsol össze olyan cégekkel, amelyeknek alkalmi munkára van szükségük.

Ahogy egyre több projektet végzel, egyre nagyobb hírnevet szerhetsz, és egyre több munkát kaphatsz ezáltal. Ráadásul egyre ismertebbé válik a munkád, és ezután képes leszel összeállítani egy portfóliót, amelyet felajánlhatsz az embereknek ezeken a platformokon.

 

Add el a művészi munkáidat

Számos lehetőséged van arra, hogy művészi munkáidat értékesítsd. Szeretsz fotózni? Vagy éppen sokat rajzolsz a szabadidődben? Akkor választhatod azt, hogy szabadúszó leszel ezeken a területeken. De emellett rengeteg más lehetőséged is van. A fotóidat eladhatod például a stock fotó oldalakon.  Alternatív megoldásként megkeresheted a fizikai kiskereskedőket, és megmutathatod nekik a munkáidat, legyen az fotó, rajz vagy festmény, majd felajánlhatod őket kiállításra, jutalékért cserébe.

Indíts affiliate vállalkozást

Ez egy olyan tevékenység, amelynek során leginkább a marketing ismereteidet kamatoztathatod. Ez az egyik olyan szó a digitális piacról, amelyet érdemes megtanulni, hiszen egyre többször találkozhatunk vele. De hogy jobban megértsd. nézzünk egy egyszerű magyarázatot. Az affiliate más emberek, illetve weboldalak termékeit népszerűsíti azzal a céllal, hogy jutalékot kapjon. Minden egyes megvalósult eladás után az affiliate jutalékot kap az értékesítés után. A legtöbb esetben az affiliate marketinget digitális termékek népszerűsítésére használják. Ha már dolgoztál az értékesítés területén, vagy kiválóan értesz a termékek népszerűsítéséhez, akkor ez egy újabb módja annak, hogy pénzt keress úgy, hogy a tehetségedet kamatoztatod. Ezzel az opcióval lehetőséged van online dolgozni anélkül, hogy terméket kellene létrehoznod. Csak a megfelelő termékre vagy szolgáltatásra van szüksége a promócióhoz.

Indíts blogot

Szeretsz írni? Akkor indítsd el saját blogodat, amely minden bizonnyal fontos szerepet fog játszani abban, hogy pénzt keress az írói tehetségedből. A titok az, hogy indíts egy nagyon szép blogot, és tartsd fenn a következetességet a bejegyzéseidben. Így a blogodat sokan fogják látogatni, és ennek következtében nagyobb tekintélyt fogsz építeni. Gondold végig, mi érdekli a közönségedet, és készíts olyan tartalmakat, amelyek segíthetnek az embereknek megoldani a mindennapi problémáikat a szakterületeden. Ez egy nagyon érdekes stratégia azok számára is, akik online tanfolyamot hoztak létre vagy szeretnének eladni. A blogbejegyzésekkel értéket teremthetsz a potenciális ügyfeleid számára, akik apránként megértik, hogy a terméked a legjobb megoldás számukra. Lehetőség van arra is, hogy a blogod a Google Adsense segítségével pénzzé tedd. Ezzel az eszközzel teret nyithatsz a blogodon a hirdetések számára, és minden egyes bannerre kattintás után keresni fogsz.