Csaknem 25 ezer nyíregyházi nyugdíjas kap karácsonyi ajándékcsomagot a várostól

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2022-ben is karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik a nyíregyházi nyugdíjasoknak. A karácsonyi támogatás hagyományosan évente egy alkalommal 3.000.- Ft összegben, természetbeni ellátásként, külön kérelem benyújtása nélkül állapítható meg.

 

 

Karácsonyi támogatásra az a nyugdíjas jogosult, aki az alábbi együttes feltételeknek megfelel:
- Nyíregyházán bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
- öregségi teljes-, vagy résznyugdíjra, vagy időskorúak járadékára, vagy korbetöltöttként szolgálati járandóságra, vagy korbetöltöttként rokkantsági ellátásra saját jogcímen jogosult, vagy a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltött személy kizárólag hozzátartozói nyugellátásra jogosult, és
- ezen jogcímen részére az ellátás folyósításra kerül.

A karácsonyi támogatás kézbesítése a jogosultnak a személyi- és lakcímnyilvántartás adatai szerinti lakóhelyére (állandó lakcímére) történik.
A jogosultak száma 2022-ben több mint 24.500 fő.

A csomag tartalmának összeállításakor figyelembe vették az Idősügyi Tanács javaslatát, melynek eredményeként a csomag az ünnephez kapcsolódó élelmiszereket tartalmazza (szaloncukor, sós/háztartási keksz, gyümölcstea, instant kávé, méz, stb.).
A csomagokat a Magyar Posta Zrt. szállítja ki, az ünnepi készülődés jegyében az eddigiektől korábban, 2022. november 2. és december 12. között.

A kiszállítási időszakon belül a kézbesítést a Posta munkatársai kétszer kísérlik meg, ha ekkor sem járnak sikerrel, értesítést hagynak a postaládában, amely tartalmazza, hogy milyen időszakban, és hol lehet átvenni a küldeményt.

A Magyar Posta Zrt. a kézbesítést postás gépjárművel és szerződött munkatársakkal végzi a fent megjelölt időszakban. A gépkocsik oldalán a Magyar Posta Zrt., MPL felirat szerepel, vagy egy A4 méretű tábla látható majd, „csomagkézbesítés” felirattal.
A csomagok átvételéhez a személyi igazolvány felmutatása szükséges. Kérjük az érintetteket, hogy ezt könnyen elérhető helyre készítsék elő a gyorsabb átvétel elősegítése érdekében. A csomagok kézbesítését végző alkalmazottak közfeladatot ellátó hivatalos személynek minősülnek; munkájuk bármilyen formában történő akadályoztatása büntetőjogi felelősséget, illetve büntetőeljárást von maga után.