Kapacitásbővítő beruházás és telephely fejlesztés Nyíregyházán

A nyíregyházi Csempe és Kert Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 124,88 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című pályázati kiírásban. A fejlesztés eredményeképpen kapacitásbővítő beruházás valósul meg a cég 4551 Nyíregyháza-Oros Nyíregyházi út 15. szám alatt található telephelyén. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

 

A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00384 azonosító számú projekt alapvető célja a vállalkozás fa-építőanyag-szaniteráru valamint fémáru,szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelmi illetőleg a vasáru-,festék-,üveg-kiskereskedelmi folyamatai kapacitásainak bővítése.
A projekt keretein belül a telephelyen meglévő raktár és bemutató terem funkciót betöltő 1400m2-es épület fejlesztése történik meg. TOYOTA típusú soros polcrendszer beépítésével a raktározási folyamatok gyorsulnak és átláthatóbbá válnak. A korszerű rendszer használata mentén folyamatosan optimalizálódnak a raktárműveletek, ehhez azonban az anyagmozgató eszközök beszerzése elengedhetetlen.

2 db Mitsubishi targonca beszerzése a jelentős mértékű belső anyagmozgatást tesz lehetővé, a kézi erővel történő munkaigény teljesen elmarad. A projekt fejlesztésnek köszönhetően további két rakodógép is segíti a raktározási és rakodási műveleteket.
A rakodási és anyagmozgatási műveletek végrehajtásához kapcsolódóan mintegy 4000 m2 összefüggő térkő burkolat is kialakításra kerül. Ingatlan korszerűsítés során a meglévő bemutatóterem hűtési rendszere komplex klíma rendszerrel egészül ki, a megújuló energiák alkalmazása jegyében faelgázosító kazán csatlakozik az épület fűtési rendszeréhez.

A munkavállalók hatékony munkavégzését elősegítő képzésben 1 fő munkavállaló vesz részt. A képzés tudásanyagának elsajátítása az irányítási folyamatok hatékonyságának növelését biztosítja. A projektben beszerzésre kerülő üzleti felhőszolgáltatás a cég IT hátterét támogatja táv- és csoportmunka célterületen.

A projekt eredményeképpen a Csempe és Kert Kft. működési folyamatai hatékonyabbá válnak, termelési kapacitása bővül. A szervezet versenyképességének erősödése alapot teremt a foglalkoztatott létszám megőrzésére valamint további munkahelyek teremtésére is lehetőség nyílik.