A Nyíregyházi Kenyérgyár élelmiszeripari fejlesztése

A Nyíregyházi-Kenyérgyár Termelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 623,118 millió forint (37%) vissza nem térítendő európai uniós támogatást és 640 millió forint (38%) összegű visszatérítendő támogatást nyert el a GINOP-1.2.6-8-3-4-16 – Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel című Felhívás keretében. A beruházás hatására piaci helyzetük javult, mivel új technológia került beszerzésre, és kapacitásbővülés valósult meg ami versenypozíciójuk megőrzését garantálja.

 

 

A fejlesztés célja a megvalósuló élelmiszer-biztonsági és környezetvédelmi feltételek javítását, energiaracionalizálást és az üzem bővítését eredményező projekt megvalósítása, a költségek csökkentése, illetve a kapacitásbővítés megvalósítása. Ezek alapvetően járulnak hozzá a vállalkozás stratégiai céljainak megvalósításához, mellyel versenyképesség növekedést és eredménynövelést tudunk elérni. A termékportfóliónkat továbbra is a piaci igényekhez igazítjuk, ezért az elősütött és fagyasztott bagett termékeink, valamint a hagyományos termékeink további termelési kapacitás bővítését valósítottuk meg.

A projekt keretében új termelő berendezések megvásárlása, továbbá a péküzem felújítása megtörtént annak érdekében, hogy a termelési kapacitásunkat bővíteni tudjuk. Az új technológia beszerzése, és az új csarnoképület építése a kapacitás bővítését eredményezte. A cél megvalósításához a projekt keretében beépített technológia, eszközök és gépek kerültek beszerzésre, továbbá a meglévő leveles tészta gyártócsarnok üzemépületének bővítése valósult meg. A beruházás hatására kapacitásunk növekszik, amellyel a megnövekedett vásárlói igényeket elégítjük ki. Fejlesztésünk további célja a megvalósuló élelmiszer-biztonsági és környezetvédelmi feltételek javítását, energiafelhasználás racionalizálását és az üzemirányítás korszerűsítését eredményező beruházás, a működési költségek csökkentése.
 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2019.10.14. – 2022.09.30. között.