Vállalkozói Fórum rendezvény a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum program keretében

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal együttműködve valósítja meg a TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum című projektjét, melynek célja a foglalkoztatás hosszú távú fejlesztése a megyeszékhelyen és a város munkaerőpiaci helyzetének javítása. A Paktum továbbá hozzájárul a térség gazdasági fellendítéséhez, foglalkoztatási szintjének növeléséhez és a lakosság életszínvonalának növeléséhez egyaránt.

 

 

A projekt keretében Vállalkozói Fórum rendezvény megszervezésére került sor, amelyen bemutatkoztak a paktumszervezeten belüli együttműködés elmélyítése érdekében megalakult szakmai munkacsoportok. Mindez egy egyedi összefogás, együttműködés kezdete, amit érdemes a jövőben is fenntartani és támogatni.

A Paktum működését és tevékenységeit meghatározó munkacsoportok szakirányok szerint szerveződtek, igazodva a projekt szellemiségéhez és a Foglalkoztatási Fórum résztvevőinek érdeklődési köréhez. A nagyvállalatok, képző intézmények és a paktumszervezet tagjai az alábbi munkacsoportokat hozták létre a program kertében:

1. Pályaorientáció koordinálása (Nyíregyházi Szakképzési Centrum vezetésével),
2. Munkaerőpiac dinamikája (LEGO Manufacturing Kft. vezetésével),
3. Helyi és helyközi közlekedés (Electrolux Lehel Kft. vezetésével),
4. Modern képzési struktúra kialakítása (Michelin Hungária Kft. vezetésével).

Mindezek mellett a projekt továbbra is számos munkát vállalni szándékozó, hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy foglalkoztathatóságának javítását, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését támogatja. A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt eddigi megvalósítási időszaka alatt 2012 fő álláskereső került bevonásra a projektbe, akik közül 4 fő képzésben vett részt, 1591 fő támogatott foglalkoztatásba került bevonásra, míg 419 fő egyéb munkaerőpiaci szolgáltatás keretében egyéni álláskeresési tanácsadásban részesült.

A 3,856 milliárd forint összköltségű program 2023. szeptember 30-ig tart. Megyeszékhelyünkön számos gazdaságfejlesztő beruházás van még folyamatban, ennek hatására újonnan betelepülő cégek érkeznek városunkba, akik számára a későbbiekben is szükséges munkaerőt biztosítani.