TV-állványt vásárolsz? Erre érdemes odafigyelni

Segítünk, hogy megfelelő döntést hozhass.

A TV-állvány vásárlásakor a stíluson és a színen túl sok egyéb szempont merülhet fel. A képernyő trónjának kiválasztásakor mérlegelned kell, mekkora helyre lesz szükséged, hogyan vezesd el a kábeleket, és mekkora méretű állvány fér el a nappalidban. Nem mindegy, hiszen a te személyes házimozi-élményed múlhat rajta! Íme, egy gyors összefoglaló arról, hogyan találhatod meg a neked megfelelő állványt.

 

 

Először gondold végig az eszközöket, amelyekre az állvány közelében szükséged lesz. Lehet, hogy van DVD- vagy Blu-ray lejátszód, modemed, hangszóród, amelyeket mind a TV alatt kell tárolni. Ne feledd: a berendezés túlmelegedhet, ezért ügyelj arra, hogy elegendő hely maradjon az összes eszköz számára, miközben lehetővé teszed a levegő áramlását.

A TV-állvány mögött a kábelek összekuszálódhatnak. Miután az összes berendezést az állványra helyezted, sok kábelt kell a TV-hez és a konnektorhoz csatlakoztatnod. A zárt hátlapú TV-állványok elrejtik a kábelkáoszt, de elegendő lyukra lesz szükséged a kábelek elvezetéséhez.

Egy másik lehetőség a nyitott hátlapú TV-állvány, amely kevéssé korlátozza a rendszer bekötését, ám egyúttal az összes vezetéket szabadon hagyja. Ha ezt a stílust választod, vegyél hozzá cipzáros vagy tépőzáras kábelkötegelőket!

Győződj meg arról, hogy a TV-állvány elég széles ahhoz, hogy a készüléket el tudd helyezni rajta! Érdemes lehet némi extra helyet is kihagyni mind az esztétikai szempontok miatt, mind a „jövőbiztosság” érdekében. A tévék egyre nagyobbak, és ha új modellre váltasz, nyilván nem szeretnél mellé még egy új állványba is fektetni.

Ez szépen átvezet egy másik szemponthoz: a tartóssághoz. Az olyan robusztus felületek, mint az üveg vagy a fém jobban állják a rongálódást, mint a fa vagy a laminált lemezek.

 

 

Ezenkívül minél szélesebb a TV-állvány, annál több szerkezeti támogatásra lesz szüksége ahhoz, hogy megtartsa a formáját. A nehéz TV-k és erősítők meghajlíthatják a fából készült állványokat. Az üvegállványok ezzel szemben jobban megtartják formájukat, így ha a kijelződ igazi behemót, ezek használata lehet a helyes út.

Egyes állványokon tartókonzol is található, ezért úgy tűnhet, hogy a TV lebeg. Ezek az állványok minimálisra csökkentik a felületigényt, és sokkal kisebbek lehetnek, mint hagyományos társaik.

Mindezt szem előtt tartva nem jelenthet gondot a tökéletes TV-állvány kiválasztása, amely éveken át kitart - még akkor is, ha a rajta lévő készülék és a technológia folyamatosan változik.