Legyen kedves a bőréhez!

5 bőrszépítő kezelés, amely segít a fiatalság megőrzésében

A szívünkhöz, gyomrunkhoz és agyunkhoz hasonlóan a bőrünk is szerv, sőt mi több: a legnagyobb szervünk. Erről azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ha nincs probléma a bőrünkkel, meglehet, hogy alig gondolunk rá - pedig a bőrnek fontos feladata van, és ennek megfelelő ápolást igényel.

 

 

A bőr folyamatosan véd: távoltartja a fertőzéseket a szervezetben, és megakadályozza a betegségeket. Ha ápoljuk, azzal segítjük a munkáját. Ha pedig már ma elkezdünk gondoskodni a bőrünkről, azzal megelőzhetjük a jövőbeni problémákat, például a ráncokat és akár a bőrrákot is.

Sokféle bőrprobléma létezik, ám szerencsére a kozmetikai és egészségügyi panaszokra is van megoldás. A gyakoriak közé tartoznak az aknés hegek, öregségi foltok, ráncok és a megereszkedett bőr - ám ezeket ma már számos kezeléssel kordában lehet tartani.

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió az öregségi foltok és a világosabb aknés hegek eltávolítására szolgál. Az eljárás rendkívül közkedvelt, már csak a gyorsasága miatt is. Az orvos kézi műszerrel kristályokat juttat a bőr felszínére. Ezek a kristályok hámlasztják a bőrt, és eltávolítják az elhalt hámsejteket is. A ráncok halványításához egynél több mikrodermabráziós kezelésre lehet szükség.

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás, más néven derma-peeling az arcon végzett kozmetikai kezelés, amelyeket jellemzően öregedésgátló megoldásként alkalmaznak a bőr fiatalítására. A kémiai hámlasztást a bőr textúrájának, finom vonalainak és színének korrigálására használják.

A peelingek különböző erősségűek, attól függően, milyen savat és hány százalékban tartalmaz az alkalmazott oldat. A kémiai hámlasztó oldatok három fő összetevőt használnak a különböző intenzitási szintek eléréséhez: alfahidroxisavat (AHA), triklór-ecetsavat (TCA) és fenolt.

Fotonterápia, azaz fényterápia

A fényterápia a különböző hullámhosszú led lámpáknak köszönhetően teszi lehetővé a bőr újrastrukturálását, így biztonságosan alkalmazható a teljes arc és nyak területére. Az eljárás mindemellett támogatja a bőr kollagéntermelődését, erősíti a kötőszöveteket és beindítja a bőr helyreállítási folyamatát.

A különböző színek más-más regeneratív folyamatokat indítanak el a bőrben. A vörös LED például feszesít és pozitív hatással van a finom ráncokra, fényt és ragyogást biztosítva a bőrnek. A kék LED pattanásos és aknés bőrre használatos, semlegesíti a pattanásokat okozó porfirin baktériumokat és enyhíti a gyulladást.

 

 

 

Lézeres felületkezelés

A lézeres bőrmegújítás eltávolítja a bőr sérült külső rétegeit, serkenti a kollagén és az új bőrsejtek termelődését a bőr alsó rétegeiben. A lézeres felületkezelést ma már az arcon és a nyakon lévő ráncok és finom vonalak eltüntetésére vagy mérséklésére is használják.

Lézeres bőrfiatalítás

A lézeres bőrkezelés infravörös fény segítségével, műtét nélkül feszesíti a bőrt. A lézerfény hőt juttat a bőr felszíne alatti rétegekhez, serkenti a kollagéntermelést, és feszesebbé teszi a bőrt. Sokan jó alternatívának tartják az eljárást a hagyományos arcplasztika helyett, mivel nem igényel érzéstelenítést, szikét és felépülési időt.