Házasság hete: bejelentkezési akció Nyíregyházán

2021-től, a Házasság hete országos programsorozathoz kapcsolódva a Polgármesteri Hivatal „wedding mail” plusz bejelentkezési csatornát indított a Nyíregyházán házasságkötési szándékukat bejelenteni vágyó jegyespároknak, akiknek ezáltal külön e-mail-címet biztosítanak a hazassag@nyiregyhaza.hu címen.

 

 

Erre a címre várják idén februárban is azon párok jelentkezését, akik Nyíregyházán szeretnék kimondani a boldogító IGEN-t-, azaz városunkban kívánnak házasságot kötni. Ezen az e-mailen a párok előre jelezhetik ebbéli szándékukat telefonos, e-mailes elérhetőségük, nevük és a házasságkötés tervezett hónapjának megjelölésével. A megküldött e-mailek alapján az anyakönyvvezetők felveszik a kapcsolatot a jegyespárokkal és külön időpontot biztosítanak számukra a házasságkötési szándék személyes bejelentésére, így nekik már nem szükséges más módon előre időpontot foglalniuk.

A bejelentkezés szabályozása az előző évekhez képest nem változott. A házasulók a házasságkötési szándékukat továbbra is együttesen, személyesen jelenthetik be, amelyről az anyakönyvvezető jegyzőkönyvet vesz fel.

A jegyzőkönyv felvételére a házasságkötést megelőzően legkorábban 1 évvel, legkésőbb azonban az eseményt megelőző 31. napon van lehetőség.

Emellett ügyfeleink részére egész évben rendelkezésre áll anyakönyvi ügyekben előzetes időpontfoglalásra a Polgármesteri Hivatal internetes időpontfoglaló alkalmazása, amely a www.nyiregyhaza.hu weboldalról érhető el.

 

Dr. Kása Brigitta aljegyző, hatósági főosztályvezető