A Bencs Villa április 1-én újra kinyit

Szombattól régi fényében ragyogva,újra várja a látogatókataközelmúltban felújított, impozáns Bencs Villa, a Móricz Zsigmond Színház üzemeltetésében. A Sóstói úti turisztikai attrakció állandó és időszaki kiállítással vár, de akár egy jó erős feketére is érdemes ide betérni.

 

 

Az épület első emeletén ez 1920-as évek polgári hangulatát bemutató állandó kiállítás tekinthető meg: korhű női szoba,szalon, férfiszoba és egy könyvtárszoba, értékes berendezési tárgyakkal, melyek a Péchy-Kovács gyűjtemény polgári darabjai. A falakat olyan fotók, festmények díszítik, amelyek a Bencs család tagjainak történelmi szerepét hozzák közelebb a látogatókhoz.

Egy időszakos, 88 babát, apró kelléket és kiegészítőket tartalmazó mini tárlat is megtekinthető a Villa nagytermének polcain. Ördöghné Eszter gyűjteményében pólyás és síró baba, népi viseletben megjelenő és a múlt polgári hangulatát megidéző baba is szerepel. A kis karakterbabák és a különösen értékes porcelánfejű babák békésen megférnek együtt a vitrinekben.

A vendégek a történelmi kávézóban is megpihenhetnek, de rendezvények, konferenciák, workshopok, csapatépítő tréningek, szakmai bemutatók, kiállítások, termék- és könyvbemutatók, sajtótájékoztatók, partnertalálkozók lebonyolítására is lehetőséget biztosítunk, valamint esküvői és üzleti fotózások helyszínekéntis szeretettel várjuk az érdeklődőket!