A legidősebb gólszerzők Nyíregyházán

A nyíregyházi focicsapat legutóbbi 2014/15-ben járt az NB 1-ben, ezen a listán azonban minden bajnokságot figyelembe vettünk.

 

 

A klub legidősebb gólszerzője Bárányos Zsolt, aki 2013-ban egy félévet töltött a csapatnál. A rengeteg csapatnál megforduló 6-szoros magyar válogatott labdarúgó 2013 májusában 37 évesen 5 hónaposan és 3 naposan talált be a Budapest Honvéd II csapatának a kapujába egy 3-0-ra megnyert bajnokin. Bárányosnak ez az egy gólja volt Nyíregyházán, nyáron pedig már tovább is állt és Budaörsre távozott a Bet365 sportfogadás oldal adatai szerint.

Mögötte egy szintén az NB 1-ben is komoly karriert befutó játékos következik Bajzát Péter személyében, akinek sosem volt baja góllövéssel. A játékos 2007-ben és 2009-ben is gólkirály volt az NB 1-ben, Nyíregyházán pedig 3-szor is játszott és abból 2-szer az NB 2 gólkirályi címét is megnyerte. Bajzát utoljára a 2017-ben tért vissza a csapathoz, ekkor már csak 1 gólt szerzett, de az éppen elég a második helyre ebben a kategóriában. A gólerős támadó a Szolnok kapuját vette be a 89. percben egy 2-0-re megnyert bajnokin, ekkor pedig 36 éves 5 hónapos és 4 napos volt egy mobil sportfogadás oldal adatai szerint.

A lista harmadik helyén a már kevésbé ismert Szatke Zoltán áll, aki saját nevelésű játékosnak mondható és a karrierje jelentős részét a csapatnél töltötte. A kőkemény védő pontosan a 36. születésnapját ünnepelte, amikor 2004 októberében bevette a ZTE kapuját egy nagyon izgalmasan alakuló 3-3-as találkozón. Szatke 1-2 után tudott egalizálni az 56. percben, viszont az öngóljával a 65. percben már újra a zalaegerszegiek voltak előnyben, végül a 84.-ben Marijan Nikolics tudott pontot menteni a csapatának.

 

A klub történetében összesen 8 olyan labdarúgó van, aki elmúlt 34 évesen amikor gólt szerzett a csapatban. Köztük van például két belső védő Bagoly Gábor és Farkas Attila személyében, egyikük sem a góllövésről volt híres a karrierjük alatt. De két szerb játékos is található a list elején, Igor Bogdanovicsot kevesnek kell bemutatni, Milos Janicra viszont nem sokan emlékezhetnek. A szerb támadó 9 meccset játszott a csapatnál, ezalatt pedig mindössze 1 gólt szerzett, de azzal pont odafér a lista 4. helyére.