Újabb két díjat nyert Nyíregyháza

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) március 23-án rendezte meg „Az év befektetője 2022” díjátadó és gála rendezvényét, amelyen ezúttal kilenc kategóriában ismerték el azokat a cégeket, akik elkötelezett tevékenységükkel kiemelten hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez.

 

 

„Az év új beruházója” díjat a W-Scope Hungary Plant Kft. vehette át. A díjat Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Joó István, a HIPA vezérigazgatója adta át. Az eseményen részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere is.

A dél-koreai W-Scope cég az elektromos járművek lítiumion-akkumulátoraiban használt szeparátorfilm egyik legnagyobb gyártója. A vállalat 2022 júniusában jelentette be, hogy
közel 300 milliárd forint értékű beruházást valósít meg Nyíregyházán – ezzel első Ázsián kívüli nagyberuházását hozza létre Magyarországon –, októberben pedig letették a gyár alapkövét a Déli-Ipari Parkban. A beruházásnak köszönhetően évente akár 1,2 milliárd négyzetméter szeparátorfilm készülhet városunkban. Ezzel 1200 új munkahely jön létre, így
az egyik legnagyobb foglalkoztató lesz a nyírségi vármegyeszékhelyen. A 82 hektáron megvalósuló beruházás Nyíregyháza Déli Ipari Parkjában már folyamatban van és a tervek szerint 2024-től kezdődően közvetlenül kiszolgálja ügyfeleit.

Korábbi elismerések:
2020 – „Az év ipari parkja”: Nyíregyházi Ipari Park.
2016 – „Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata”: LEGO Manufacturing Kft.
2015 – „Az év legtöbb „munkahely teremtő vállalata”: ContTech Fluid és ContiTech Hungary Nyíregyháza.

 

Kerékpárosbarát Település Díj:
Újra kerékpárosbarát település lett Nyíregyháza.
A díjat az önkormányzat nevében Pató István a Városfejlesztési és Városüzemeltetési osztály vezetője vette át március 24-én Budapesten, a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben tartott ünnepségen.

A „Kerékpárosbarát Település” (KBT) és „Kerékpárosbarát Munkahely” (KBM) pályázatokhoz kapcsolódó címmel az önkormányzatok, vállalatok és közintézmények
környezetbarát közlekedést támogató, azon belül is a kerékpárral történő munkába járást elősegítő intézkedéseit ismerik el.

A megítélt titulust egy éven keresztül viselheti a település. A kerékpárosbarát cím alapvetően erkölcsi elismerés, amelyet azok a települések és munkahelyek nyerhetnek el, amelyek konkrét és kiemelkedő lépésekkel igyekeznek növelni a kerékpáros életmód elfogadottságát szűkebb és tágabb környezetükben egyaránt.

 

 

Korábbi elismerések:
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Kerékpárosbarát Település volt 2011-ben,
2014-ben, és 2015-ben.
2020 és 2021-ben pedig Haladó Kerékpárosbarát Település címet nyert a város.