Folyamatban van a Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése

Nyíregyháza MJV Önkormányzata bruttó 855,05 millió forint összegű, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése” című, TOP-6.1.5-16-NY1-2021-00005 azonosító számú pályázat keretében. A projekt megvalósításában konzorciumban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

A projekt célja a Tiszavasvári út (36. sz. Polgár-Nyíregyháza másodrendű főút) - Derkovits Gyula utca csomópont környezetének átépítésével a közlekedésbiztonság javítása és a Kertváros jobb közúti kiszolgálását biztosító beavatkozás kivitelezése. Az érintett útszakasz kapacitásának és közlekedésbiztonságának növelése érdekében, a Tiszavasvári úti két, Derkovits és Csalitos utcai csomópontot – azok egymáshoz viszonyított közelségére való tekintettel - együtt szükséges fejleszteni.

A megvalósítás során az út 2x2 sávos építése tervezett a szükséges kanyarodó sávok kialakításával, forgalom által vezérelt és forgalom által befolyásolt jelzőlámpás forgalomszabályozás megvalósítása mellett. A keresztmetszet bővítése szükségessé teszi az út melletti kerékpárút és a járda nyomvonalának módosítását, illetve a meglévő csapadékelvezető rendszer átépítését. A 36 sz. út két oldalának kapcsolatát biztosító kijelölt- gyalogos átkelőhely felüljárótól távolabb történő áthelyezésére szintén szükség van.

A beruházás megvalósításához a kivitelezési szerződés megkötésre került a Vállalkozóval, a kivitelezés 2022. novemberében kezdődött és 2023 nyarán fejeződik be.