Fontos meccs lesz az NB 1-ben: Mezőkövesd-Debrecen

Izgalmas mérkőzést rendeznek a hétvégén az NB 1-ben, hiszen a két csapatot csak 5 pont választja el egymástól a tabellán .

 

 

A Mezőkövesd a második helyezett Kecskemét elleni idegenbeli bravúrgyőzelemmel érkezik erre az összecsapásra, a Debrecen pedig a Vasast verte meg simán, tehát elég ki-ki meccsnek ígérkezik ez az április 7-én megrendezett találkozó. Megismerni az összeállítást, illetve tenni a meccsre a GGBET oldalon lehet, ahol a következő meccsek menetrendjét, és a már lejátszottak eredményét is elolvashatjuk. A két alakulat eddig 23-szor mérkőzött meg egymással ebből 8-szor nyerte a Mezőkövesd, 11-szer pedig a DVSC 4 döntetlen mellett.

Az idei szezonban először még a 4. fordulóban találkoztak, akkor 4-2-re e Mezőkövesd nyert otthon, pedig már a 6. percen hátrányba kerülte, de a 34.ben már 3-1-re vezettek. Ezután novemberben a Debrecen nyert 1-0-ra, akkor Sós 92.percben szerzett találata döntött. Jelenleg a DVSC 4. a tabellán 37 ponttal, a mezőkövesdiek a 7. helyen állnak 32-vel, de egy győzelemmel akár be is szállhatnának a dobogóért folytatott harcba.

Ha összehasonlítjuk a két keret értékét, akkor a Debrecen az erősebb csapat, nekik 8,8 milliót ér a jelenlegi játékoskeretük, míg a Mezőkövesdnek 6,65-öt. A Mezőkövesd legértékesebb játékosa 450 eurós piaci értékkel, a házigóllövőlistát is vezető Stefan Drazic, aki 9 gólt lőtt eddig az idényben, mögötte 400 euróval Dino Besirovic következik, a csapat legértékesebb magyar játékosa az 5. helyen álló Nagy Dominik, 350 eurós értékkel.

A Debrecennél magasan kiemelkedik a nemrég Törökországból hazatérő Varga Kevin, aki 1,2 milliós értékkel rendelkezik, mögötte a csapata 10 gólos játékos Dorian Babunski következik 600 euróval.

 

 

Tegyünk még egy kis visszatekintés a múltba: a két csapat 2013 augusztusában találkozott először egymással az NB 1-ben, akkor 1-0-ra tudott nyerni a Loki, Szakály Péter találatával. A legnagyobb különbségű győzelemre a 2021/22-es idényben került sor, akkor a 20. fordulóban utazott a Mezőkövesd Debrecenbe és lemosta a pályáról a hazai csapatot. A 20. percben Jurina szerzett vezetést, amire az első félidő utolsó percében még válaszolt Dzsudzsák, de ez nem zavarta meg a vendégeket, a második játékrészben, betalált Vadnai, Besirovic és Jurina meglőtte a második gólját is a találkozón, igaz ő már nem erősíti a csapatot, hiszen Szaúd-Arábiába igazolt.