Újra kinyit a Szindbád

2023. április 15-től (szombat) újra várja vendégeit a SZINDBÁD Színháztörténeti Múzeum és Rendezvénytér a Móricz Zsigmond Színház üzemeltetésében Nyíregyházán.

 

 

Az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon épületében Magyarországon egyedülálló, egyes színháztörténeti korokat tematikusan bemutató interaktív tárlatát különleges digitális installációk, tárgyi relikviák, video-térképek alkotják, melyhez többnyelvű audionarrációs program is készült. Megelevenednek a különböző korok jelmezei, amelyeket a modern technika segítségével akár magukra is ölthetnek a látogatók, de itt várja majd április 17. hétfőtől újra kedves Nézőit a Móricz Zsigmond Színház Jegyirodája is, a nyíregyházi teátrum szomszédságában.

Május 6-án és május 20-án, szombati napokon 15 órától újra rendhagyó tárlatvezetéssel is készülnek, a nyíregyházi társulatot 1981-ig bemutató időszakos kiállításon Pregitzer Fruzsina, Jenei Judit és Tar Dániel, a Móricz ZsigmondSzínház színművészei működnek közre.

Az épület komplexitására jellemző, hogy egy kamaraelőadások befogadására alkalmas szabadtéri pódiumszínpaddal, és egy 120 fő befogadóképességű rendezvényteremmel is rendelkezik, utóbbiban mutatkozik be június 2-án, pénteken 19.30 órai kezdettelaz évad utolsó kamarabérletes előadása: a Maggi és Lillemor, Pregitzer Fruzsina és Szabó Márti szereplésével, Rák Zoltán rendezésében.

A Szindbád a megyeszékhely kulturális negyedének részeként újra az aktív közösségi élet színtere lesz, nap mint nap felidézve Krúdy Gyula szellemiségét.