2 egyszerű anyák napi ajándékötlet

Az anyák napja különleges alkalom, amikor mindenki szeretné meglepni és örömet szerezni az édesanyjának. Azonban gyakran előfordul, hogy az idő nagyon rövid, és az ajándék ötlet hiányzik. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor javasoljuk, hogy készíts egyedi ajándékot a saját kezeddel, ami megmutatja, mennyire fontos az édesanyád számodra. Ebben a blogbejegyzésben bemutatunk egy egyszerű, de nagyszerű ajándékötletet, amely garantáltan elnyeri majd az édesanyád tetszését: vászontáska festés textilfestékkel, valamint DIY krétafestékkel festett virágkaspó. Ismerd meg, hogyan készítheted el ezt a kreatív ajándékot, és hogyan varázsolhatod varázslatossá az édesanyád anyák napi ünnepét!

 

 

Ti is észrevettétek, hogy virágba borultak az orgonabokrok? Gyerekkorom óta imádom az orgonát. A virágok különleges formáját, színeit és persze a csodálatos illatát. És ha nyílnak az orgonák… akkor bizony közeledik az anyák napja is. Május első vasárnapján ünnepeljük az anyák napját, ekkor köszöntjük az anyukákat, nagymamákat, dédmamákat.

Az anyák napja az egyik legfontosabb családi ünnepünk, melyet könnyedén különlegessé varázsolhatunk egy kis figyelemmel és szeretettel. A gyerekek - életkortól függetlenül - szívesen kézműveskednek, a kézzel készített kedves, személyes ajándékok a szeretet apró megnyilvánulásai, melyek biztosan mosolyt csalnak majd az anyukák, nagymamák, dédmamák arcára anyák napján.

Ezúttal néhány egyszerű, kézzel készített, valóban személyes ajándékötlettel szeretnénk segíteni a készülődést:

Egyedi vászontáska a kisebbektől

Egy kézzel készített vászontáska igazi jolly joker ötlet, ráadásul kicsikkel és nagyokkal is könnyedén megvalósítható. A minta bonyolultsága tetszés szerint módosítható. Most egy nagyon egyszerű, a legkisebbekkel is könnyedén elkészíthető változatot mutatunk.

Színes tenyérnyomatos virágokat mintáztunk Printex Textil Art textilfestékkel egy törtfehér vászontáskára. Fontos, hogy mielőtt nekikezdünk a munkának a táskát vasaljuk ki, ezáltal eltüntethetjük a gyűrődéseket, a nyomatunk pedig szép, esztétikus lesz. Jó tudni, hogy a Printex Textil Art sűrű, kifejezett ecsethez optimalizált textilfesték, mely gyorsan szárad, így nagyon könnyű vele dolgozni.

 

 

 

A vászontáskát érdemes valamilyen kemény felületre ráhúzni vagy kifeszíteni, hogy megakadályozzuk az anyag elmozdulását. Az anyag belső felére tegyünk egy papírlapot, a festék ugyanis könnyen átszivároghat, ezzel befoghatja a táska másik felét, vagy azt a felületet, amin dolgozunk.

Válasszuk ki a színeket és kezdődhet a festés. Fessük be a gyerkőc egész tenyerét vékony rétegben a textilfestékkel, majd óvatos, de határozat mozdulattal nyomjuk a tenyeret a vászontáskára. Hogy az egész tenyér jól látszódjon, a lenyomat pedig igazán szép legyen, érdemes egy kicsit segíteni úgy, hogy a tenyér minden részét jól rányomjuk a vászonra.

Minden újabb szín előtt mossuk le a gyerkőc kezét, öblítsük el az ecsetet és alaposan nyomkodjuk ki belőle a vizet. A nagyon vizes ecset ugyanis könnyen túl hígíthatja a festéket, ami így lefolyik a tenyérről. Ha kész vagyunk a virágokkal, egy vékony ecset segítségével fessük meg a virágok szárát.

A vászontáskánk, akkor lesz mosásálló, ha nem hagyjuk ki az utolsó lépést, azaz a teljes száradás után vegyük le kemény felületről, távolítsuk el a papírlapot és magas hőfokon kb. 20 másodperces vasalással fixáljuk a festéket.

DIY krétafestékkel festett virágkaspó a nagyobbaktól

A nagyobb gyerkőcökkel már igazi minőségi időtöltés az anyák napi ajándékkészítés. Már az ajándék titkos készítése, az ajándékozás öröme és izgalma is belevegyül a készülődésbe. Emellett a kreatív alkotás közben feleleveníthetjük saját gyerekkori emlékeinket az anyák napi készülődésről és köszöntésről, a családi legendárium történeteit ugyanis nem lehet elégszer mesélni.

Ehhez az ajándékhoz egy egyszerű agyag virágcserepet választottunk, amit nagyjából bárhol be lehet szerezni. Megbeszéltük az alapkoncepciót: matt alapra tenyérlenyomatot készítünk arany festékkel, amit megpróbálunk még különlegesebbé tenni egy kis csillogós glitterrel (csillámporral).

Mivel matt felületet képzeltünk el, így az alapot krétafestékkel festettük, a Printex Chalk Art grapefruit színű árnyalatával. Közben magunk mellé készítettük a csillámport, hogy minél hamarabb tudjuk a még nedves akrilfestékbe szórni.

 

 

 

Nagyjából 15 perc alatt teljesen megszáradt a krétafesték, utána folytathattuk az anyák napi ajándékunkat a legizgalmasabb résszel, a tenyérlenyomat készítésével. A gyermek egész tenyerét befestettük Printex Acrylic Art arany színű akrilfestékkel, majd óvatosan, szétnyitott ujjakkal ráhelyezte a kezét a kaspóra. Ahogy a vászontáskánál, itt is érdemes egy kicsit segíteni jól rányomni a tenyér minden részét a cserépre. Ezután a még nedves akrilfestékbe szórjuk a csillámport és finoman, apró mozdulatokkal, akár egy ecset segítségével nyomjuk is bele. Válasszunk egy szép virágot és már kész is a tökéletes ajándék anyák napjára.

 

Boldog percekben gazdag anyák napi készülődést kívánunk!