Gyerekszandál – kérdések és válaszok a témában

Pillanatok alatt itt a nyár, a gyerkőcnek pedig még mindig nincsen papucsa és szandálja az idei szezonra? A forró évszakban mégsem lehet egész álló nap egy zárt cipőben! Itt az ideje tehát beszerezni a neki szükséges lábbeliket. A döntés nem egyszerű, hiszen több szempontot is figyelembe kell venni, mint a stabil viselet, a rugalmasság, a szellőzés, illetve természetesen a méret és a kényelem.

 

 

Ebben a cikkben olyan kérdésekre adunk választ, amelyek a gyerekszandál választása során merülhetnek fel.

Miért fontos a stabil tartás?

A Borgo.hu gyerekszandáljai és papucsai között számos olyan modellt találni, amelyek nagyon jól tartják a kicsik lábát. Erre pedig azért van szükség, mert ők egész nap jönnek és mennek, ugrálnak és bujkálnak, fontos, hogy ne menjen ki a lábuk, hogy a talp megfelelő alátámasztást kapjon. A nyitott kialakítása miatt nagyon jól szellőzik, nem fülled be a láb, mint például egy zárt sportcipőben.

Nagyon jó megoldás egy tépőzáras szandál, hiszen amellett, hogy remekül méretre lehet szabni, akár még egyedül is megy majd a le- és a felvétel. Ez segít abban, hogy egy kicsit önállósodjanak, hogy úgy állítsák be maguknak a lábbelit, ahogy az kényelmes. Ezáltal bátran játszhatnak, kergetőzhetnek, labdázhatnak és rohangálhatnak egész álló nap.

Mi a helyzet az elöl és hátul zárt fazonokkal?

Vannak olyan gyermekszandik, amelyek elöl és hátul zártak, azonban a többi részen nyitottak. Ezek kifejezetten az aktív és nagyon pici gyerkőcöknek készültek, hiszen ez a legstabilabb választás. Egy ilyen változat sokkal jobb szellőzést biztosít a kicsik lábának, megóvja őket a sérülésektől, hiszen ilyenkor még nem annyira biztos a járás.

A vagány és kényelmes Borgo szandálok remek megoldást jelenthetnek a nyári időszakra, de akadnak továbbá prémium márkák is, amelyek szintén készítenek praktikus szandálcipőket. Ilyen a Geox, amely évek óta szolgáltatja a jobbnál jobb darabokat, amelyek nemcsak kényelmesek, de még stílusosak és tartósak is egyben.

 

 

Mit viselhetnek a strandon?

Nem feltétlenül csak a papucs jöhet szóba, sőt, nekik nem is annyira praktikus és egészséges megoldás. A strandon, az uszodában, a kertben sokkal jobb választás egy szintetikus anyagú, vízhatlan szandál. Ezek nagyon gyorsan száradnak, csúszásmentesek, ezáltal nyugodtan szaladgálhatnak benne akár vizes lábbal is. A Disney színes kollekciója igen kedvelt mintákat vonultat fel, így garantáltan imádnak majd ezekben rohangálni.

Tényleg hasznos a világítós szandi?

Ahogy a világítós cipők, úgy a szandik is nagyon praktikus megoldást jelenthetnek. A megfelelő fazon és a praktikum mellett az is fontos, hogy a gyerkőc sötétben is biztonságban legyen. A vagány megjelenés pedig csak még vonzóbbá teszik a számukra az ebben való közlekedést. A talpba épített LED-es panel minden lépésben más-más színű, amit aztán tényleg minden gyerkőc imádni fog. A trendi szandikról tehát a nyári szezonban sem kell lemondaniuk.