Hogyan segít a spórolásban az, ha prémium kutyaeledelt vásárolsz?

A cím alapján talán azt hiszed, hogy megőrültünk, hiszen a prémium kutyaeledelek eleve magasabb árkategóriát képviselnek, mégis hogyan lehetne pont velük spórolni?

 

 

 

Ám megnyugtatunk, egyáltalán nem ment el az eszünk, ugyanis rögtön 3 érvvel alá is tudjuk támasztani ezen állítasunkat. Ha végiggondolod az olvasottakat, te is rájössz majd, hogy a jó minőségű eledel voltaképpen pénztárcakímélő választás.

Nem kell mellette még étrend-kiegészítőket is vásárolnod pluszban

A kutyák szervezetének is szüksége van különféle vitaminokra és ásványi anyagokra, ám sok eleségben nincs belőlük elegendő mennyiség, így táplálékkiegészítőkkel is ki kell pótolni az állat étrendjét. Ám erre nincs szükség akkor, ha a Kutyakajas.hu Webáruház Brit tápjait választod!

Ezek az eledelek ugyanis az alapvető makrotápanyagokon (fehérje, szénhidrát, zsír) kívül vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak – többek között a kutyások körében nagy népszerűségnek örvendő lazacolajat is, ami bővelkedik értékes Omega-3 és -6 zsírsavakban. A lazacolaj csillogó, kellemes tapintású bundát, egészséges szív-, ér- és idegrendszert, valamint erős immunrendszert eredményez.

Mondhatni “must have” tápanyag minden kutyus számára, de ha az eleség nem tartalmazza, akkor bizony külön kell gondoskodni a pótlásáról. Ám az említett Brit kutyatápok mindegyikében van lazacolaj is, így nincs szükség arra alap esetben, hogy étrend-kiegészítő formájában is megvásárold.

Ugyanez érvényes a vitaminkészítményekre is, így ha kiszámolod, rájössz, hogy anyagilag tulajdonképp jobban jársz egy prémium eledellel, mintha egy silányabb minőségű mellé többféle táplálékkiegészítőt is vásárolnál.

Kevesebbet kell költened állatorvosra

Ezzel természetesen nem azt akarjuk sugallni, hogy hanyagold az évente minimum egyszer esedékes állapotfelmérést. De a teljes értékű étrend az egészséges élet alapja, így ha odafigyelsz az etetésre, sokat teszel azért, hogy a vizsgálatokon csak dicséretet kapj, ne pedig egy gyógyszerlistát tetemes összegekkel.

A kiegyensúlyozottan táplálkozó kutyák körében ugyanis ritkábban fordul elő a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri rendellenesség, egészségesebbek az ízületeik, problémamentesen működik az emésztőrendszerük, és így tovább.

Tehát amennyivel többet költesz egy prémium kutyatápra, annak a többszörösét spórolod meg az állatorvosi költségeken. Ez így elég jó alku, nem igaz?

 

 

Összességében gazdaságosabb

A jó minőségű eleségekben nincsenek felesleges ballasztanyagok, azaz olyan üres kalóriák, amiket a kutya szervezete nem tud hasznosítani. Emiatt laktatóbbak, hosszabban okoznak teltségérzetet, és általában kisebb mennyiség is elég belőlük, mint egy silány minőségű tápból.

Ez pedig azt jelenti, hogy ugyanaz a kiszerelés hosszabb időre elegendő, így ritkábban kell új adagot vásárolnod.

Ismét csak arra biztatunk, hogy matekozz egy kicsit: a fentiek tükrében számold ki, mennyit tudsz megspórolni éves szinten azon, hogyha a prémium eleségek mellett teszed le a voksod!