I. Kappan- és Lakodalmas Fesztivál Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Sóstói Múzeumfalu és a Master Good cégcsoport szeretettel vár minden kedves érdeklődőt május 27-én az I. Kappan- és Lakodalmas Fesztiválra.

 

 

Időpont: 2023. május 27. (szombat) 10 óra

Helyszín: Sóstói Múzeumfalu

„Jérce, kappan, vadliba,
Jöjjenek a lagziba...”

A Sóstói Múzeumfalu több évtizede büszkén vállalja: „nálunk a faluban bizony él és élmény a hagyomány”! A Master Good Kft. vállalkozását is meghatározza a MINŐSÉG ÉS A HAGYOMÁNY, mindemellett pedig a tradíciókra építő cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás, mely megnyilvánul kiemelt kulturális események támogatásában is.

Ennek okán a Sóstói Múzeumfalu, karöltve Északkelet - Magyarország kiemelkedő cégcsoportjával, május utolsó szombatján szeretettel hívj és várja „Tiszán innen és Dunán túlról” az érdeklődőket, mert bizony hamisítatlan falusi lakodalomra készülünk. Megrendezzük az I.KAPPAN- ÉS LAKODALMAS FESZTIVÁLT!

Az a gondolatiság határozza meg programjaink sokaságát, melyet a Master Good Kft. alapítói és a Sóstói Múzeumfalu csapata egyaránt képvisel, miszerint a felelősségnek és a segítségnyújtásnak tradicionális hagyományai vannak, apáról fiúra szállnak. Ennek apropóján, követve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sokszínű lakodalmi szokásait híres vőfélyekkel - Ugyan Attila, Farkas László és Húsvét Csaba - várjuk mindazokat, akik megannyi lakodalmi étel mellett meg akarják tapasztalni a hamisítatlan falusi életérzést.
Bemutatjuk a Kárpát medence menyekező ruháit, melyben helyet kap a csodás ajaki mennyasszonyi öltözet is, azt követően pedig részesei lehetnek egy valódi ajaki lakodalmi mulatságnak is. Erre napra vendégünk lesz a CimbaliBand és a Swing á la Django! Ezen kívül lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere!

Rendezünk Master Good kappanszépségversenyt és rajzversenyt is értékes nyereményekkel. Forog a kosaras körhinta, a Méhecske JátékTér jóvoltából pedig népi játszóudvarba várjuk a gyerekeket.
Kádár Ferkó fotószínháza, mesterségbemutatók, lovaskocsikázás valamint igazi falusi vásár mellett ezen a napon is részesei lehetnek egy régi népiskolai tanítási órának.

 

 

Három alkalommal a Master Good szerencsekereke egyszerű kérdésekkel és nagyszerű ajándékokkal fogadja a látogatókat. Tirpák portánkon baromfiudvarban találkozhatnak a tanyasi csirkék és kappanok különböző fajtáival, a Jánkmajtisi udvarunkon és a Túristvándi csűrben pedig lakodalmi ételek előkészítésében vehetnek részt az arra vállalkozók.

A Master Good Kft. termékeire alapozva, a barabási iskolaudvaron, a Csillag Ételbár jóvoltából kínáljuk a gőzölgő húslevest és a kappanpörköltet, hiszen a hamisítatlan falusi lagzi lelke a finom szárnyas étel.
A rendezvényre 10.00 és 18.00 óra között várunk mindenkit szeretettel. A látogatók a lakodalmi ételeket kóstolójegy ellenében vásárolhatják meg. A felnőttek 1000 Ft/fő, a nyugdíjasok és diákok 500 Ft/fő áron válthatnak jegyet a rendezvényre. 6 év alatt és 70 év fölött a belépés ingyenes.

„…Kést, kanalat hozzanak!
Otthon ne maradjanak!”