VIDOR színházi versenyprogram 2023

A VIDOR Fesztivál idén sem szűkölködik majd érdekességekben, népszerű produkciókban, jelentős pillanatokban. A nagyszínpadon a Karinthy Színház Nagymester című darabjával kezdődik a versenyprogram, a főszerepben Bodrogi Gyulával és Balázs Andreával. Az apa című előadással érkezik a Vígszínház, címszerepben Kern Andrással; míg a Játékszín a Teltházzal, amelyben Nagy Sándor 40 szerepben látható majd.

 

 

A Nagyszínpadon közismert darabok is láthatók: az Oscar a Csiky Gergely Színház, A miniszter félrelép a Miskolci Nemzeti Színház előadásában; A Fösvény, címszerepben Mucsi Zoltánnal a Szolnoki Szigligeti Színháztól, a Mezítláb a parkban az Orlai Produkciós Irodától, László Lili, Rohonyi Barnabás, Kerekes Éva és Epres Attila főszereplésével, valamint a Balfácánt vacsorára a Csokonai Színház előadásában.

A Krúdy Kamarában a FÉM Arts&Café a Dzson Meklén vagyok produkciót hozza el nekünk, mások mellett Lengyel Tamással és Kálid Artúrral; ezt követi majd Örkény klasszikusa, a Tóték (Békéscsabai Jókai Színház). A Szarvasnak gyermeke többek között Friedenthal Zoltán és Szabó Kimmel Tamással érkezik (TÁP Színház); a Shirley Valentine (Centrál Színház) Balsai Mónival a címszerepben; a Loft (Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros) Aux Évával, Sajgál Erikával, Sárközi-Nagy Ilonával. A Leenane szépe (Nézőművészeti Kft.) különlegessége, hogy Mucsi Zoltánt láthatjuk majd az anya szerepében; a Három magas nő (Art-Színtér) előadásában a főszerepeket olyan kiváló művészek alakítják, mint Hegyi Barbara, Nagy Enikő és Marjai Virág. A Jaj, nagyi (Orlai Produkciós Iroda) főszereplőjének megformálója Molnár Piroska és Bödőcs Tibor Meg sem kínáltak című kocsmaáriát a Nyíregyházára hazalátogató Thuróczy Szabolcs adja elő (6 Szín Társulat).

A Szindbádban talál otthonra a Cserna-Szabó András könyve által ihletett, A pacal ideje című zenés gasztro vígjáték Ficzere Béla előadásában (Neptun Brigád produkció).

A Rózsakert Szabadtéri Színpad négy előadással várja a közönséget. A Játékszín Aranylakodalom (a Legénybúcsú sikerdarab 2. része) című vígjátékában a felhőtlen szórakozást többek között Szente Vajk, Nagy Sándor és Szerednyey Béla és Gáspár Kata garantálják, a Kalamazooban Hernádi Judit és Kern András brillírozik (Orlai Produkciós Iroda). Idén először ennél a produkciónál bevezeti a teátrum a dinamikus árazást, egyelőre kizárólag az első osztályú jegyekre vonatkozóan, vagyis az ár itt a kereslet és kínálat viszonyának függvényében naponta többször felülvizsgálatra és finomhangolásra kerül.

 

 

A Hőstenort a Győri Nemzeti Színház hozza el Járai Máté főszereplésével; míg a Hőguta Beleznay Endre rendezésében a Veres1 Színház művészeivel, többek között Csonka Andrással és Mihályfi Balázzsal készteti majd nevetésre a nézőket.
 
A Timpex Arénában idén a Rómeó és Júlia produkcióval, valamint a Herkules családi előadással várják a Nemzeti Lovas Színház előadásaira a szórakozni vágyókat.

További információkról készséggel adunk felvilágosítást személyesen Jegyirodánkban (Nyíregyháza, Színház u.2.), valamint az alábbi telefonszámokon: 42/507-006, 30/303-2875, 20/233-2926 és hamarosan honlapjainkon a www.moriczszinhaz.hu és vidor.eu oldalunkon!