Miért érdemes rendszeresen használni a jakuzzit?

A jakuzzi rendszeres használata mellett szól, hogy a hidromasszázs számos előnnyel rendelkezik. Cikkünkben részletezzük ezeket az előnyöket, bemutatjuk a hidromasszázs jótékony hatásait. Továbbá azt is eláruljuk, hogy mire érdemes figyelni a masszázsmedence használata során.

 

 

 

Természetesen nem mindegy, hogy milyen jakuzzira esik a választás, mindenképpen olyan megbízható márka terméke mellett érdemes dönteni, mint a prémiumkategóriás masszázsmedencéket forgalmazó Caldera Spas. A márka esetében a befúvók és az ülőhelyek körültekintően lettek kialakítva, a tervezők a test egészének működését figyelembe vették.

Fontos, hogy az izomcsoportok egyenként legyenek megdolgoztatva

A jakuzzik esetében a masszázspontokat úgy alakítják ki, hogy egy-egy adott izomcsoport megdolgozására alkalmasak legyenek. Ennek köszönhetően azt a területet lehet átmasszíroztatni, amelynek a leginkább szüksége van erre. Természetesen az ülőhelyek változtatásával egyszerűen elérhető, hogy a teljes test át legyen masszírozva.

Azért fontos, hogy az izomcsoportok egyenként kapjanak törődést, mert így kialakítható a megfelelő állóképesség. Nem véletlen, hogy a személyi edzők is olyan specifikus programokat dolgoznak ki, amelyek egy-egy izomköteget fejlesztenek.

Állítható a vízsugarak erőssége, az egyéni igényekhez alakítható

Szóval a körkörös masszázsterápia lényegében a talptól egészen a nyak merev izomzatáig átgyúrja azokat a testrészeket, amelyeknek erre szükségük van, de minden esetben egyszerre csupán egyetlen izomcsoportra fókuszál.

Ráadásul a jakuzziban állítható a vízsugarak erőssége, így az egyéni igényekhez alakítható. Ez azt jelenti, hogy egészen finom, már-már simogatáshoz hasonló fokozatot is lehet választani a hidromasszázs során, de erőteljes masszázst is igénybe lehet venni. Egyes típusok esetében a befúvók lüktető és forgó vízsugár kibocsátására is képesek.

 

 

Érdemes kipróbálni a hidroterápia nyújtotta élményt

Nemcsak a masszázsnak van jótékony hatása a jakuzzi használata során, hanem a meleg víznek is, hiszen számos pozitív hatással rendelkezik. Például a meleg víz csökkenti az ízületek merevségét, és így természetesen az abból adódó fájdalmakat is csillapítja. Ráadásul a hatására emelkedik a testhőmérséklet, amelynek következménye, hogy fokozódik a vérkeringés. Így a vérrel szállított tápanyagok hamarabb elérnek a szövetekhez, amelynek köszönhetően jelentős mértékben csökken a regenerálódás ideje.

Továbbá a víz felhajtó erejének köszönhetően oldódik az izmokban és az ízületekben lévő stressz. A hidromasszázs által ellazulnak a szalagok, az inak és az izmok, és közben fájdalomcsillapító hatású endorfin is felszabadul a szervezetben. Az említett jótékony hatások a jakuzzi rendszeres használatával érhetők el. Érdemes kipróbálni a hidroterápia nyújtotta élményt, és élvezni a pozitív hatását.