Férfi parfüm választási kisokos nem csak férfiaknak

Megtalálni azt a parfümöt, amely valóban összhangban van személyiségeddel, egyáltalán nem egyszerű dolog. Amikor ugyanis felméred egy webáruház kínálatát, akkor lényegében csak az üvegcsék formáira támaszkodhatsz, amelyek vajmi keveset árulnak el a termékek illatáról.

 

 

Abban az esetben pedig, ha az adott illatszert másnak szánod ajándékba, akkor még tovább bonyolódik a helyzet, még akkor is, ha egy olyan híres márka termékei közül válogatsz, mint a  DOUGLAS-nál kapható Yves Saint Laurent.

Ilyenkor segít, ha tisztában vagy vele, hogy a megajándékozni kívánt személy milyen illatokat, illetve konkrét parfümtípust szeret. De az is nagy segítséget jelenthet, ha ismered az alábbi általános érvényű szabályok némelyikét.

A bizonytalanság semmiképpen sem jó tanácsadó

Ha az ízlés dolgában hozol valamilyen döntést, akkor nincsen helye bizonytalanságnak. Ezért azt javasoljuk, hogy támaszkodj olyan márkákra, amelyek már évtizedek óta azonos minőséget és különlegességet képviselnek.

Ilyen például a már említett YSL, melynek termékei tökéletes választást jelentenek az olyan férfiak számára, aki merészek, és nem igazán törődnek a szabályokkal, hanem a sajátjaik szerint élik az életüket.

Arra viszont mindenképpen ügyelj, hogy a férfias illatok nem feltétlenül jelentenek egyet a karakteres aromákkal, ez sokkal inkább az egyéniség kérdése. Vagyis, ha a párod, az öcséd vagy az édesapád alapjáraton visszahúzódóbb, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a domináns illatok nem fogják elnyerni a tetszésüket.

Továbbá érdemes a bőrtípusukat is figyelembe venni, hiszen ez is sokat nyom a latba a választásnál. Hiába ugyanaz ugyanis az aroma, bőrfelületek eltérő sav-bázisán teljesen másképpen fog viselkedni. Egyeseknél erőteljesebben érződik, míg másoknál csak éppenhogy.

 

 

A megajándékozni kívánt személy megrögzötten ragaszkodik egy illathoz, vagy szeret kísérletezni?

Ez a kérdés nagyban befolyásolhatja a választást, hiszen ha tudod, hogy a megajándékozni kívánt személy számára például a Tom Ford a nagybetűs és utánozhatatlan márka, akkor hiába veszed meg neki a sötét tonkabab, a cédrusfa, a levendula és a geránium vibráló elegyéből készült Yves Saint Laurent Y Le Parfum-ot, az valószínűleg csak a szekrényben fog porosodni.

Ha viszont tudod, hogy szeret kísérletezni, akkor jöhetnek a kreatív, fantáziadús ötletek, illetve a még soha ki nem próbált alternatívák.

Mitől lesz a választásod sikeres?

Ahogy a fentiekből is láthatod, a sikeres választás titka egyértelműen az előzetes információgyűjtés. Abban az esetben ugyanis, ha tisztában vagy a megajándékozni kívánt személy jellemével, illetve preferenciával, ráadásul ismered még a bőrtípusát is, akkor viszonylag gyorsan és biztosan kiderítheted azt, hogy melyik lesz majd az a férfi illatszer, amely garantáltan elnyeri majd a tetszését, és “signature” illatává válik.