Mire használható a szórható szigetelőhab?

Amennyiben olyan építési alapanyagot keresünk, amely segít elkerülni a hőhidak megjelenését, például egy hőszigetelés kivitelezése esetén, akkor alighanem rátaláltunk a megoldásra, amennyiben a szórható szigetelőhabot választjuk.

 

 

Nézzük meg, pontosan mi is ez a termék, és miért bizonyul ideális választásnak, illetve mi mindenre tudjuk még ezenfelül alkalmazni.

Előnyös tulajdonságok

Az ujhazbodrogi.hu-nál beszerezhető szórható szigetelőhab számos kedvező vonással bír. Jó példa rá a Soudal Genius elnevezésű termék, amely egy önexpanzionáló egykomponensű hab. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazása rendkívül egyszerű, hiszen azonnal használható.

További előnyként könyvelhetjük el azt is, hogy majdnem minden felületen történő alkalmazása kivitelezhető, kivételt mindössze a PE, PP és PTFE felületek jelentenek. Ez tehát azt fogja jelenteni számunkra, hogy nem kell foglalkoznunk azzal, hogy esetleg nem megfelelő a kompatibilitás, az összeillés, így egy olyan szempontot hagyhatunk figyelmen kívül, amely egyébként nem lenne lehetséges. Magyarán szólva kicsi az esélye annak, hogy emiatt nem fog úgy működni a készítmény, ahogy azt elvárnánk tőle.

Miért fontos, hogy ne alakuljanak ki hőhidak?

A hőhidak olyan részek a felületen, például a hőszigetelésen, ahol nem megfelelő az illeszkedés, ezért hőmérsékleti eltérés és páralecsapódás alakul ki. Ez pedig gyakorlatilag egyenes út ahhoz, hogy otthonunkba beszállásolja magát egy hívatlan vendég: a penész. Ráadásul ez abból a kellemetlen fajtából való, amelyet igencsak nehéz kitessékelni, ha már egyszer megvetette a lábát.

Alattomosan terjed, veszélyes az egészségünkre nézve, kisgyerekek, asztmások vagy allergiával élők esetén pedig akár folyamatos torokgyulladáshoz, állandó felső légúti megbetegedésekhez is vezethet. Biztosan mindannyian egyetértünk abban, hogy nem szeretnénk ilyen lakótársat. Éppen ezért használjunk szórható szigetelőhabot!

 

 

Könnyű alkalmazás, egyenletes felületek

A szórófejnek köszönhetően könnyedén alkalmazhatjuk a szóróhabot, akár vízszintes, akár függőleges felületeket szeretnénk kezelni vele. A szabálytalan vagy nehezen elérhető helyekhez is hozzá tudunk férni vele. Rugalmas anyagként száradás után sem repedezik, és szép sima felületet képezhetünk vele, amely alkalmas a további munkálatokra.

Kiváló tömítőanyag, amely ellenálló, még a penésszel és a gombákkal szemben is, ráadásul még a páralecsapódás ellen is hat. Egy nap alatt elérhető a teljes kötés, és következhet a következő munkafázis.

Alkalmazzuk ezt a remek építési alapanyagot, és felejtsük el a hőhidakkal vagy az egyenetlen felületekkel együtt járó problémákat és bosszankodást! Ne feledjük, hogy a hőszigetelést hosszú távra tervezzük, ezért semmiképpen nem éri meg éppen ezen az apróságon spórolni.