Így válassza ki a cége számára ideális hűtőkamrát!

Éppen egy hűtőkamra beruházása előtt áll? Ebben az esetben valószínűleg tudni szeretné, milyen az ideális hűtőberendezés, amelyik akár évtizedekig is szolgálja majd vállalkozását. Cikkünkben összegyűjtöttük, melyek a tökéletes hűtőkamra legfontosabb jellemzői!

 

 

 

A titok a kivitelezésben és a karbantartásban rejlik

Képzelje el a következő helyzetet! Beépít nagyon drágán egy hűtőkamrát, amely néhány hónapon át fennakadások nélkül üzemel. Azonban egyszer csak, akár látszólag minden ok nélkül, de leáll. A szerelő csak sokára ér ki, és akkor is csak azért, hogy közölje: a gép menthetetlen. Azért, hogy mindezt elkerülhesse, megbízható kivitelezésre, és rendszeres szervizelésre lesz szüksége. A Zimankó Kft csapata 28 éves tapasztalatával nemcsak a hűtőépítésben, de szervizelésben is precíz, lelkiismeretes partnere ügyfeleinek.

Ugyanis nem elég, ha a legmodernebb, high-tech berendezéssel rendelkezik a telephelyünk. Az is fontos, hogy az megfelelően kerüljön beüzemelésre minden eszköz. Mindemellett pedig a karbantartását sem szabad elhanyagolni.

 

Ilyen az ideális, jól felépített hűtőkamra

  • Megfelelően hűt, azaz a benne tárolt árukat mindig azonos hőmérsékleten tartja.
  • Hőszigetelése stabil, tehát pontosan illeszkednek egymáshoz nemcsak a tető- és oldalfalai, hanem a sarkai is. Nyílászárója is jól működik.
  • Nem elnagyoltan kivitelezték, kizárólag az olcsó megvalósítást szem előtt tartva (például lakossági klímára kötve). Építői a minőségbiztosítási szempontokat messzemenőkig figyelembe vették.
  • Mindezeken felül tárolási igényeinket is kielégíti. Méretében és kapacitásában épp akkora, amelyben elférnek áruink, viszont van lehetőség a bővítésére is.
  • Ideálisan lépcsőzetesen illeszkednek paneljei az energiatakarékossági szempontok miatt.
  • Esztétikus: akár porszórt kivitelezésűt is választhatunk.

 

 

Mire érdemes figyelnünk, ha több hűtőkamrát építenénk egybe?

Amennyiben több hűtőkamra lett egymás mellé építve, akkor a gépek külön-külön is jól funkcionálnak. Ez a leginkább boltoknál, szállodákban, vendéglátó egységeknél, szállodákban és éttermeknél szokott előfordulni. Ilyenkor érdemes egy blokkba tervezni a hűtőberendezéseket, ezáltal csökkentve a beruházás összegét. Akár a normál hűtőkamrát és a mélyhűtőt is egybeépíttethetjük, ez nem fog funkciócsökkenést okozni a gépeknél.

Mivel ezek a berendezések az év 365 napján, napi 24 órában járulnak hozzá vállalkozása működéséhez, fokozott figyelmet érdemelnek. Egy hirtelen rendszerhiba, a hűtőgáz szivárgása, egy eljegesedő hőcserélő vagy egy elszennyeződött kültéri kondenzátor egyaránt nagy problémákat okozhat. A hűtőkamrák szervizelését ezért átlagosan negyedévente érdemes megejtenünk, hogy még időben felfedezhetőek legyenek a nagyobb hibák. Ezáltal pedig elkerülhetőek a több százezres, akár milliós károk.