Új bádogos gyártóüzem létesítése Nyíregyházán

A Dorcell Építőipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósította az „Építési tevékenység fejlesztése és új bádogos gyártóüzem létesítése a Dorcell Kft-nél” című projektjét, melyhez összesen 151,45 millió Ft összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretében többek között új bádogos üzem létesült, megújuló energiát hasznosító rendszer került telepítésre, valamint a tevékenység végzéséhez kapcsolódó gépek és eszközök beszerzése valósult meg.

 

 

A Dorcell Kft. 151,4 millió Ft összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz program keretében, „Építési tevékenység fejlesztése és új bádogos gyártóüzem létesítése a Dorcell Kft.-nél” című, GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02248 számú nyertes pályázatával.

A projekt megvalósítás helyszíne 4405 Nyíregyháza, Tulipán utca 27/A. szám alatt található.

A projekt célja egy új bádogos üzem létesítése és a vállalkozás építési tevékenységéhez kapcsolódó épületfejlesztés, továbbá az infrastruktúra fejlesztése, a kapacitások bővítése volt. A fejlesztés során a megújuló energia felhasználás növelése érdekében egy 33,82 kWp teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre, valamint 1 fő munkavállaló részére valósult meg képzés.

A projekt folyamán a gyártási tevékenység elindításához és a meglévő építőipari tevékenység végzéséhez szükséges célgépek kerültek beszerzésre, így élhajlító gépek -, lemeztekercs lefejtő és táblaolló -, valamint az anyagmozgatáshoz kapcsolódó teleszkópos rakodógép és targonca.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás által végzett tevékenységek köre kibővült, a termelési és szolgáltatási folyamatok hatékonysága javult, a működési költségek csökkentek. A szervezet a versenyképességi mutatók növekedése mentén alkalmassá vált munkahelyeinek megőrzésére és további munkahelyek teremtésére, mellyel egy modern, a vállalkozás és a megrendelői igényeket is kielégítő komplex üzleti környezet jött létre.