Új családi bölcsőde épült Nyíregyházán

Új családi bölcsőde létesült Nyíregyháza településen a Szivárványtenger Nonprofit Kft. beruházásaként. A projekt során összesen 30 férőhelyes új családi bölcsődei épület került kialakításra. Az új bölcsődei épület a mai kor igényeihez igazodva modern, biztonságos és gyermekbarát környezetet teremt a kisgyermekek számára.

 

 

A beruházás megvalósulása jelentősen hozzájárul a helyi kisgyermekes szülők munka világába való, nyugodt visszatéréséhez és a bölcsődés korú gyermekek minőségi alapellátásához.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg a Területfejlesztési Operatív Program keretén belül. A támogatási összege: 198,74 millió Ft.

A Szivárványtenger Nonprofit Kft. kiemelt tapasztalattal rendelkezik a családi bölcsődék üzemeltetése, a kisgyermeknevelés, kisgyermekgondozás területén, már a projekt megvalósítása előtt is 3 db családi bölcsődét működtetetett Nyíregyházán, ahol magas szakmai színvonalon, gyermekközpontúan és rugalmasan zajlik az 1-3 éves korú gyermekek napközbeni gondozása, fejlesztése.

A Szivárványtenger Nonprofit Kft. a nyíregyházi helyi igényekkel összhangban nyújtott be pályázatot a TOP-6.2.1-19 kódjelű, Bölcsődei férőhelyek kialakítása című pályázati konstrukcióra. A pályázat támogatásban részesült, a projekt előkészítő munkái 2022. januárban lezárultak, így 2022. februárban elkezdődött Nyíregyházán az új családi bölcsőde kivitelezési munkálatai.

A projekt során összesen 7 új bölcsődei férőhely került kialakításra, emellett a Szivárványtenger Nonprofit Kft. már működő 3 db családi bölcsődéje is áthelyezésre került az új épületbe, így összesen 30 kisgyermek ellátására alkalmas az újonnan kialakított családi
bölcsőde.

A családi bölcsődék egy 336 nm-es új, modern, zöldövezetben kialakított épületben kapnak helyet. A bölcsődei ellátás mellett a fejlesztő foglalkozásokhoz és a bölcsődés korú gyermekek egészségfejlesztéséhez és környezettudatos neveléséhez szükséges infrastruktúra és eszközök is rendelkezésre állnak a projekt megvalósításával.

Az épületében kialakításra került a bölcsődés gyermekek számára tornaterem és sószoba is, az udvaron pedig a hatalmas zöldfelület mellett állatsimogató is kialakításra kerül.

Az alap bölcsődei szolgáltatás mellett igény szerint kiegészítő szolgáltatások is elérhetőek lesznek a kisgyermekes családok számára, mint például: rugalmas nyitva tartás, időszakos gyermekfelügyelet, fejlesztő foglalkozások, nevelési és pszichológiai tanácsadás, egészségfejlesztés, nyári táborok, gyermekek szállítása háztól-házig,

A projekt megvalósítása során új munkahelyek létesültek a településen, melynek során pályakezdők foglalkoztatását is történik.

A fejlesztés megvalósulásával biztosított a magas színvonalú, gyermekközpontú bölcsődei ellátás, mely hozzásegíti a kisgyermekes szülőket a munka világába történő nyugodt
visszatéréshez.

Az új családi bölcsőde kialakítása projektünk fizikai befejezése 2023.10.31. napon megtörtént, így 2023. őszétől szeretettel fogadjuk az érkező kisgyermekeket.