A NAV szolgálati kutyája, Disco kiszagolta!

Több mint 300 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a lónyai határátkelőhelyen egy átalakított személyautó átvizsgálásakor. A csempészárut Disco, a NAV szolgálati kutyája szagolta ki.

 

 

Mindössze két doboz cigarettát jelentett be az a magyar férfi, aki a lónyai határátkelőhelyen egy ukrán rendszámú személyautóval szeretett volna belépni az ország területére. A vámellenőrzést végző pénzügyőr azonban szigorított vámvizsgálatot tartott szükségesnek, amelyhez a cigaretta keresésére kiképzett négylábú is csatlakozott, aki hamar kiszagolta a dohányárut. Az eb jelzése nyomán a járművet a beregsurányi határkirendeltségre kísérték a pénzügyőrök tételes vámvizsgálatra, melynek során a személygépkocsi tetőkárpitja alól, továbbá a jobb és bal oldali, házilag átalakított küszöbéből a bejelentett mennyiségen felül további 294 doboz ukrán zárjeggyel ellátott, valamint 20 doboz zárjegy nélküli cigaretta került elő.

A NAV a közel 600 ezer forint értékű dohányárut lefoglalta, a gépjárművet elkobozta és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tett az illetékes bűnügyi nyomozó igazgatóság részére.

Disco beszerzéséhez az Európai Unió CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást.

 

 

Kép forrása: a NAV Facebook oldalán található videó