A géllakkozás közben elkövetett tipikus hibák

A géllakk otthoni körülmények között történő elkészítése ugyan nem nehéz, de ennek ellenére a folyamat során mégis számtalan hiba becsúszhat, amelyek közül a mai cikkünkben megosztunk veled néhányat.

 

 

 

Rossz alapkezelés

Ha nem elég tiszta a természetes körömlemez, akkor hiába választottál egy gyönyörű szép lakkot, nagy valószínűséggel nem fog megfelelően tartani. Ezért sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mielőtt belevágsz a körömfestésbe távolíts el minden szennyeződést, és zsírtalanítsd le alaposan a körmöket.

Ehhez a legideálisabb a szálmentes törlőlap használata, mivel a sminklemosó koronggal ellentétben szilárd és szöszmentes. Vigyél fel rá egy keveset a Nail4U valamelyik cleaneréből, majd finom nyomással kezdd el zsírtalanítani vele a felületet!

Mindemellett érdemes még arra is odafigyelned, hogy a géllakk felvitelének napján semmilyen kézkrémet vagy olajat ne használj, és legalább fél órával előtte már mellőzd a kézmosást. Ezek ugyanis egytől egyig az anyag gyenge tapadását, ezáltal pedig a felválását és a leesését is okozhatják.

Rossz rétegvastagság

Amennyiben túl vastag réteget viszel fel, akkor a lakk elkezdhet ráncosodni vagy az UV, illetve LED lámpában kötési problémák léphetnek fel, amelynek köszönhetően az egész folyamatot újra kell kezdeni.

Akár kettő, akár három réteget viszel fel tehát, fontos, hogy mindegyik vékony legyen! Nem kell rögtön megijedni attól, hogy ha az első félig átlátszó, mivel a második réteg kihozza majd a lakk eredeti színét. Három-négynél azonban semmiképpen se alkalmazz többet, mivel így a lakk nehézzé válik, és könnyen megrepedhet!

A lakk felvitele a kutikulára

Tudjuk, hogy nehéz, de a géllakk felhordásakor ügyelned kell arra, hogy a kutikulára vagy a bőrödre semmiképpen se kerüljön belőle, mivel ez a lámpában való kikeményedést követően egyáltalán nem mutat jól.

Ha minden igyekezeted ellenére mégsem sikerülne a dolog, akkor sincsen minden veszve. Létezik ugyanis erre a célra egy egyszerű eszköz, ami nem más, mint a lekerekített heggyel ellátott narancsfa pálca. Távolítsd el a segítségével a nem kívánt lakkot, és csak ezután tedd be a kezedet a lámpába!

 

 

A rétegek előzetes megszárítása

Abban az esetben, hogy ha nem várod meg, amíg az egyes rétegek teljesen meg nem száradnak, akkor a következő biztosan nem fog megfelelően tartani. Minimum 30 másodpercnyi időre szükség van ahhoz, hogy megszilárduljanak.

Közvetlen napfény kerülése

Mivel a géllakkok UV fényben térhálósodnak, így a felvitelük közben célszerű kerülni a közvetlen napfényt. Semmiképpen se fess tehát körmöt az ablak mellett vagy kint az udvaron!

Továbbá figyelned kell arra is, hogy a lakkok üvegcséit távol tartsd az UV vagy LED lámpától, mivel ezek az eszközök is a nap által kibocsátott UV-sugárzás elvén működnek. Ennek köszönhetően pedig, ha a fénye éri őket, akkor szinte biztos, hogy az ecset és a géllakk is megkeményedik bennük.

Reméljük, hogy hasznosnak bizonyul majd a cikkünk számodra, és a legközelebbi géllakkozás alkalmával már tökéletes eredményt tudsz elérni.