Leromlott városi területek rehabilitációja Máriapócson

Máriapócs Város Önkormányzata 2020. május 18. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez Leromlott városi területek rehabilitációja Máriapócson címmel, melyet a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államitikárság vezetője 278.505.999,- Ft, azaz kétszázhetvennyolcmillió-ötszázötezer-kilencszázkilencvenkilenc forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélt.

 

 

A projekt fő célja az volt, hogy Máriapócs településen a szegregátumban élők életkörülményei, a hátrányos helyzetű lakosság alapvető szociális körülményei javuljanak. A projekt keretében a leszakadó városrészben koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-gazdasági problémák, komplex módon kerültek kezelésre, a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.

A projekt megvalósítása után az épületek korszerű, a mai követelményeknek megfelelő helyen tudnak élni a szociálisan rászoruló családok a szociális bérlakásnak köszönhetően, valamint jelentősen javult – az életminőség, megvalósult a mentális és fizikai egészség fejlesztése. Az új közösségi tér létrehozásával javult a hátrányos helyzetűek számára rendezett összejövetelek, fejlesztések színvonala.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Máriapócs Város Önkormányzata100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesül.

A projekt azonosítószáma: TOP-4.3.1-16-SB1-2020-00002
A szerződött támogatás összege: 278.505.999,- Ft
A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2021. április 01.
A projekt fizikai befejezésének napja: 2023. december 20.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.