Karikagyűrű-választás, az esküvőszervezés fontos mérföldköve

Ahogy szervezzük az esküvőt, előbb-utóbb eljutunk a karikagyűrű-választásig, amely igazán fontos része a szertartásnak. Ezek az ékszerek jelképezik a végtelen szerelmet. Egy életre választunk gyűrűt, így alaposan át kell gondolni, hogy milyen típus mellett döntünk.

 

 

Az Ékszerpalota kínálatában lévő karikagyűrűk online is megtekinthetők, de még jobb, ha személyesen nézzük meg, illetve próbáljuk fel a nekünk tetsző darabokat.

Minek próbálni, elég rendelni, nem?

Nos, nem egészen. Ez egy kicsit olyan, mint a ruhaválasztás. Olykor jól is elsülhet, de könnyen lehet, hogy a gyűrű mégsem passzol, lötyög vagy épp le akar csúszni az ujjunkról. Nem minden gyűrű méretezhető, ezért alaposan át kell gondolnunk, hogy valóban csak egy online kép és néhány adat alapján akarunk-e rendelni. A másik probléma, hogy ami a képen jól mutat, az nem biztos, hogy a kezünkön is jól fog.

Az sem ritka, hogy a páros tagjai azzal az eltökélt szándékkal érkeznek az ékszerüzletbe, hogy mindenképp ugyanolyan ékszereket szeretnének, ezzel is kifejezve összetartozásukat. A próbálgatás során viszont könnyen előfordulhat, hogy mindkét félnek más-más típus tetszik meg. A két ékszernek nem feltétlenül kell megegyeznie, hiszen attól attól még, hogy eltér a színük vagy formájuk, az összetartozást szimbolizálják. Ha valamivel szeretnénk ezt jelezni, akkor a gravírozás jó opció lehet.

Csillogjon-villogjon

A hölgyek általában hamar bűvöletbe esnek, amikor megtekintik a köves gyűrűk kínálatát. Ezzel szemben az urak inkább az egyszerűség hívei. Ha szeretnének is ékkövet az ékszerbe, akkor jellemzően beérik egy darabbal. Ízlés dolga, hogy szeretnénk-e követ a gyűrűbe vagy sem.

A döntés során azt is figyelembe kell venni, hogy az ékszer a már meglévő kiegészítőkhöz is passzoljon. Az is fontos szempont, hogy karikagyűrűt nemcsak alkalmakra, hanem a mindennapokra, életünk végéig választjuk. Emiatt nem érdemes elsietni a döntést.

 

 

Sosem hordtam ékszert, biztos nem lesz kényelmes

Azok, akik korábban nem igazán hordtak gyűrűt, eleinte furcsának érezhetik a viselését, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy alapvetően hamar hozzá lehet szokni. Mások otthon nem hordják, csak ha mennek valahova. Már a választás során is érdemes megfigyelni, hogy mennyire passzol az ékszer az ujjunkhoz, valóban kényelmes-e.

A gyűrű viselésre vonatkozó szabályok országonként eltérnek, az viszont biztos, hogy ma már semmi sincs kőbe vésve. Az biztos, hogy az eljegyzési gyűrű a nő bal kezének gyűrűsujjára kerül. Az esküvőn viszont az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű egyaránt átkerülnek a jobb kéz gyűrűsujjára. Természetesen az sem probléma, ha az eljegyzési gyűrű marad a bal kézen vagy nem viseljük. Ez csak rajtunk múlik. Érdekesség, hogy a karikagyűrű a világ más országaiban a jobb kézre kerül, csak nálunk húzzák fel a bal gyűrűsujjra a párok.