Mindenki réme: repedés a falon!

Sok embert csak az tart vissza egy-egy helyiség átfestésétől, hogy nem tudja, mit is kezdjen a repedésekkel vagy lyukakkal. Persze akadnak olyan ezermesterek, akiknek ez egyáltalán nem jelent gondot, és fél perc alatt előkapják a spaklit, meg a glettanyagot, ám akad jó pár olyan ember is, akik félve nyúlnak az ilyen eszközökhöz.

 

 

 

Azonban ahhoz, hogy ők se maradjanak hoppon, és szép otthonokban tudjanak élni, a Bíborfesték Üzletház alapozó spray kategóriában található termékek között érdemes körülnézni. Ott ugyanis megtalálható a tömítőspray, ami sok embert húz ki a csávából!

Mire használható a tömítőspray?

Az alapozási folyamat egyik főszereplője lehet, kiváltképp akkor, amikor a falon repedések, lyukak éktelenkednek. Ezeket az alapozás során el kell tüntetni, hiszen csakis akkor lesz szép a festés, ha egyenletes falra vihetjük fel a rétegeket.

Ezt eddig a gletteléssel lehetett megoldani, de mostantól akár a fentebb említett tömítőspray-vel is meg lehet szüntetni ezeket a hibákat. Valójában szinte alig van olyan alkalom, amikor ne kellene bevetni ezt az ügyes alternatív megoldást,  így jó, ha mindenki tisztában van a jellemzőivel és a használatával.

Sokoldalúságának köszönhetően nem csupán a falakon lehet alkalmazni, hanem teraszon, tetőn, sőt, akár ereszcsatornán is, így valóban érdemes szorosabb barátságot kötni vele.

Rázzad, rázzad!

Talán mondani sem kell, de spray formátuma miatt fontos, hogy használat előtt alaposan felrázzuk. Ez egészen pontosan annyit tesz, hogy mielőtt fújni szeretnénk, legalább egy percen keresztül rázzuk meg lendületesen.

Persze ebben az esetben sem feledkezhetünk meg arról, hogy megfelelően megtisztítsuk a fújni kívánt felületet, hiszen a rozsda, a zsír, a kosz mind-mind komoly ellenségei a tömítőspray hatékonyságának.

Sőt, ha nem vagyunk gyakorlottak, akkor akár próbafújásokat is végezhetünk egészen addig, amíg magabiztosan nem megy az, hogy vékony és egyenletes réteget vigyünk fel a falra. Ezt megtehetjük egy papírlapon is, jobb, ha nem élesben elégítjük ki a kísérletezési kedvünket.

A fal hibájától függően több rétegben is alkalmazható, ám mindenféleképpen szükséges két réteg között öt perc száradási időt tartani, csak így érhetünk el vele szép, egyenletes eredményt, vagyis makulátlan falat.

 

 

Ne spóroljunk vele!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy nagyon meg kell nézni azt, hogy min és hogyan szeretnénk költséget csökkenteni.

Az alapozáson semmi esetre se próbáljunk kurtítani, tegyünk meg mindent, hogy a lehető legjobb termékekkel végezzük el a feladat ezen részét, hiszen minden egyéb ezen fog múlni. Ha itt elrontjuk, akkor minden további lépés rossz lesz, vagyis a végén nem szép fal vár ránk, hanem kidobott pénz. Ha ezt nem szeretnénk, akkor érdemes Bíborfesték Üzletház szakembereire hallgatni.