Mennyire kelendőek a céges ingatlanok?

Az ingatlanpiac hatalmas változásokon ment keresztül az utóbbi időben. Az árak jó ideje jelentősen emelkedtek, ezért egyes cégek arra kényszerültek, hogy a korábbi telephelyükön maradjanak és egyelőre várakozó álláspontra helyezkedjenek a költözést illetően. A bérleti díjak esetében is megfigyelhető ez a tendencia, főképpen Budapesten és a vidéki nagyvárosokban.

 

 

Azonban az is látható, hogy azok a vállalkozások, melyek változtatni szerettek volna, bátran belevágtak mind a bérlési, mind pedig a vásárlási folyamatba, ezért a céges költözések napjainkban is élénkek, így nagyon sok esetben van szükség olyan költöztető cégekre, akik erre a területre is specializálódtak.

A céges költöztetés előkészítésének megtervezése

Láthatjuk tehát azt, hogy vannak, akik szívesen mozdulnak, számukra az új telephely ár-érték aránya vonzó, valamint sok esetben a lokalizáció is sokat nyom a latban. Maga a költözés azonban semmiképpen sem történhet egyik napról a másikra, mivel egy vállalkozás esetében ez egy hosszabb előkészítési folyamatot kíván, mondta el a Promove szakértője. Ebben az esetben a költöztetés csomagolással együtt is kérhető, sőt, célszerű ezt a variációt megrendelni.

A cégek esetében a költözés alatt megáll a munka!

Ne feledjük, hogy egy ingatlan megvásárlása vagy bérlése során a teljes céges infrastruktúrát át kell helyezni az új ingatlanba. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lesznek elérhetőek a dokumentumok, szét lesznek szerelve a számítógépek, nem működnek a gyártógépek. A cél tehát mindenképpen az, hogy ez az időszak a lehető legrövidebb ideig tartson. Ezek a napok ugyanis mindenképpen veszteségesek lesznek a vállalkozás számára, mivel a munkaerőt ekkor is fizetni kell, a gyártás, működés áll, a költözés pedig anyagi erőforrást igényel.

 

 

Hogyan tudja a cég minimalizálni a bevételkiesést?

A gyorsaság és a hatékonyság az a két kulcsszó, amely az irodaköltöztetés során célként kell, hogy lebegjen minden cégvezető szeme előtt. Éppen ezért, ha az új céges ingatlan, telephely vásárlásán vagy kibérlésén túl vagyunk, akkor a költözés alapos előkészítését kell elkezdeni. Ehhez olyan költöztető céget kell találni, akik nem csupán a lakossági szektorban rendelkeznek gyakorlattal, hanem az irodaköltöztetésben is rutinosan mozognak.

Az együttműködés meghozza a gyümölcsét

A költöztető vállalkozás olyan kidolgozott rendszert nyújt a cégek számára, amelyben minden előre megtervezett, átlátható, tervezhető és kivitelezhető, így a költözés menetrend szerint fog lezajlani, és a munka a lehető legrövidebb időn belül vissza fog tudni állni. Ha a szállítandó dolgok mennyisége olyan jelentős, hogy nem lehet egyetlen nap alatt elvégezni a feladatot, akkor prioritási sorrendet kell felállítani, melyben a napi munka kellékei állnak az első helyen.

Az irodakínálat Budapesten egyre bővül, hiszen az irodaházak építése folyamatos, így bármikor lehetőség van frekventáltabb helyen lévő, tágasabb vagy korszerűbb helyre költözni, melyhez profi céges költöztető vállalkozást kell megbízni.