A Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa bekerültek a Nyíregyházi Települési Értéktárba

Nyíregyháza újratelepítésének 271. évfordulója alkalmából a városnapi rendezvénysorozat eseményeként a Települési Értéktár Bizottság május 17-én döntött a nemzeti értékek Települési Értéktárba való felvételéről. Az immár 68 helyi értéket tartalmazó lista az ülésen újabb nemzeti értékekkel bővült.

 

 

Örömmel adjuk hírül, hogy a Móricz Zsigmond Színház és a nyíregyházi teátrum üzemeltetésében működő Bencs Villa kimagasló kultúraközvetítő szerepük miatt, valamint épületeikkel nemzeti értékként felvételre
kerültek a Nyíregyházi Települési Értéktárba.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ma délelőtt adta át az emléklapokat Kirják Róbertnek, a Móricz Zsigmond Színház igazgatójának a Városháza Krúdy-termében.

A Móricz Zsigmond Színház Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális életének meghatározó szereplője, amely napjainkban hat helyszínen tesz eleget a kultúrának: Móricz Zsigmond Színházban a Nagyszínpadon, a Krúdy Kamaraszínpadon, a Bárány Frigyes Stúdióban, Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytéren, a Bencs Villában, valamint nyaranta a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. A színház üzemeltetésében működik a nemrégiben felújított Bencs Villa is, amely immár történelmi kávézóval, kiállításokkal várja az érdeklődőket, valamint helyszínéül szolgál számos üzleti és esküvői fotózásnak is.