Készítsünk a saját fotóinkból vászonkép fotófalat!

Mivel a mai világban szinte már hozzá van ragadva a telefon a kezünkhöz, így szinte nincs olyan pillanat, amelyről ne készülne egy szuper kép. Ezekből néhányunk készít ugyan fotóalbumot, de a legtöbbünk esetében szépen ott maradnak az adathordozón.

 

 

Pedig remekül ki lehetne aknázni a kedvenc fotóinkat, méghozzá egy olyan formában, ami nem köszön vissza máshol. Ez pedig nem más, mint a vászonkép fotófal, amely a vaszonkep.hu-nál is megrendelhető.

Vegyes fotófalak

Az egyik legegyszerűbb opció a fotófal elkészítéséhez, ha alkalomtól függetlenül kiválogatjuk a kedvenc képeinket, legyenek azok akár a legutóbbi nyaraláson vagy profi fotósnál készült képek, egy közös telefonos selfie vagy egy családi csoportkép.

Ha fontos számunkra az egységes megjelenés, akkor pár kattintással hasonlóvá tehetjük őket. Számtalan szűrő létezik már erre a célra.

Tematikus fotófalak

Remek ötlet lehet például egy-egy életesemény, mondjuk a jegyes-, az esküvői vagy a kismamafotózás képeiből egy tematikus fotófalat készíteni. Mivel ezek ugyanazon alkalomból készültek, a stílusuk és a színviláguk nagyon hasonló, így szinte semmilyen módosításra vagy szűrőre nem lesz szükség a megalkotásához.

Különleges formájú képekből összeállított fotófalak

Az elmúlt évek során különösen nagy népszerűségnek örvendenek a háromszög, hatszög, nyolcszög formájú vászonképekből készült fotófalak, nem véletlenül. Amellett, hogy igazán különlegesek, később remekül bővíthetőek szinte bármilyen irányba.

Nem kell azonnal kész fotófalban gondolkodni

Mivel az évek múlásával valószínűleg egyre több kép készül majd, amelyek közül sokat szívesen látnánk a falon, ezért nincsen kőbe vésve az, hogy rögtön egy teljes fotófalat kell készítenünk.

Elég az, ha elkezdünk egy szép egységes formát, és elhelyezünk néhány képet, amelyeket időről időre, a középponthoz igazodva további vászonképekkel kibővítünk majd. Vagy a másik opció, hogy függőlegesen és vízszintesen mindig egyforma méretű képekkel haladunk.

 

 

A fotófal elhelyezése

Bár az előszobában és a közlekedőben általában kevés hely van a dekoráció számára, a vászonképek viszont még így is tökéletesen elférnek. Érdemes lehet tehát ezeket az üres részeket is kihasználni és otthonosabbá tenni.

Emellett célszerű kihasználni még a hálószobában a franciaágy feletti nagy falfalületet. Ide mehetnek az esküvői és jegyes fotók, a családi fotók, a portrék, sőt, még akár a bátrabb művészi aktfotók is.

Végül, de nem utolsósorban, a nappaliban a kanapé mögötti fal sem maradhat ki a dekorálásból. Mivel a vendégek itt foglalnak helyet, fontos, hogy ide kerüljenek a legelőnyösebb képek, legyenek azok akár közös családi fotók, a kedvenc nyaraláson készült tájképek vagy egy az internetről leszedett, a kedvenc nyaralóhelyünket bemutató szép képek.