LEGO Palánták program Nyíregyházán

A LEGO gyár és a Felelős Gasztrohős Alapítvány közös programja keretében a fenntartható étkezés alapjait ismertetik meg óvodás korú gyerekekkel Nyíregyházán és környékén. A LEGO Palánták program keretében a napokban vadonatúj magaságyást hoztak létre, de kézműves foglalkozásban is részt vehettek az ovisok.

 

 

A LEGO Csoport elkötelezett a játékon keresztüli tanulás elve mellett, elősegítve, hogy minél több gyerek hozzáférjen az élmény alapú oktatás elemeihez és az önfeledt játék lehetőségéhez. Ezt a projektek anyagi támogatása mellett önkéntes munkával is támogatja, hiszen a nyíregyházi LEGO gyárban minden dolgozó két munkanapot eltölthet önkéntes munkával évente. A projektek kiválasztása, fejlesztése során kifejezetten koncentrálnak Nyíregyházára és környékére a pozitív társadalmi változások elérése érdekében.

Ezúttal a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal karöltve indították el a LEGO Palánták programot, melynek keretében a tudatos érkezés kapcsán tartanak foglalkozást óvodásoknak. Egy nyíregyházi óvodában a napokban hoztak létre közösen egy magaságyást, melynek segítségével a gyerekek már a korai gyermekkorban megismerkedhetnek a növénytermesztés gyakorlatával, annak sikerélményével, előnyeivel.

A programot az óvodákban tartják a Felelős Gasztrohős szakemberei, de a LEGO gyárban is szerveztek már két alkalommal foglalkozást. Fő céljuk, hogy a gyerekek szemléletét formálják játékon keresztül, és remélik, hogy ez a szemlélet a gyerekeken keresztül a családokhoz is eljut.

“A LEGO Csoport missziója a jövő építőinek fejlesztése és ösztönzése. Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy minél több gyerek hozzáférhessen az élmény alapú, játékos tanulás lehetőségéhez, s ezzel hatékonyan fel tudjon készülni a 21. századi kihívásokra. Partnerünk, a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható étkezés alapjait ismerteti meg óvodás korú gyerekekkel Nyíregyházán és a környéken. Ez az úgynevezett LEGO Palánták program, melytől azt várjuk, hogy már az oviból tudatosabb fogyasztók kerülnek ki, ezzel is segítve későbbi boldogulásukat”, mondta el Siket Lóránt, a LEGO Manufacturing Kft. kommunikációs vezetője.

 

 

„A Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal célunk, hogy már egészen kicsi korban találkozzanak a gyerekek fenntartható étkezés témájával. Az óvodások nagyon nyitottak, érdeklődőek a környezetvédelem iránt. Hiszünk abban, hogy ezt az érdeklődést és a foglalkozáson elhangzó információkat a játékos feladatokkal, kézműveskedéssel, ültetéssel még jobban el tudjuk mélyíteni. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a LEGO Csoport támogatásával ilyen sok óvodába eljuthat ez a fontos üzenet.” – mondta el Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője.