Melyek a legújabb lámpatrendek, amiket imádnak a lakberendezők?

A lakásbelső kialakítása a legtöbb esetben három tényezőn múlik. Az egyik a megrendelő elképzelése és ízlése, a másik az aktuális trendek hatása, a harmadik pedig a konkrétan beszerezhető termékek választéka.

 

 

Elmondható azonban az is, hogy maga a divat is hatással van a megrendelőre, így sok esetben ezen belül kell kitalálni valami egyedi és különleges megoldást.

A lakásbelső változásai

Megfigyelhető az, hogy a lakások kialakításánál milyen változások mentek végbe az elmúlt években. A korábban szinte kizárólagosan hódító minimalista, letisztult skandináv stílus még ma is megtalálható és népszerű, azonban már egyre többször találkozhatunk az élettel telibb, színekkel játszó, mozgalmas megjelenéssel.

Emellett a loft is hódít a maga nyers kinézetével, ipari jellegével, a fémek, a tégla, a vezetékek megjelenítésével. Az Elter Világítás beltéri lámpák kínálatában megtalálhatóak azok a lámpák, melyek a különböző stílusokhoz hozzáilleszthetők.

A gyártók fel vannak készülve a legújabb trendekre

A gyártók árgus szemekkel figyelik a vásárlók reakcióját, és elemzik a piaci környezet, ehhez alakítják a kínálatukat. A korral haladni kell, a versenytársakkal fel kell venni tempót, ezért olyan lámpákat kell tervezni, amelyekre nagy a kereslet. A Nova Luce kínálata nagyon sokszínű, ráadásul divatos, friss, trendi termékeket készít, így akár minimalista, akár art deco a lakás stílusa, az ehhez illő fényforrásokat be lehet tőlük szerezni.

A színek újra hódítanak!

A Nova Luce kínálatában nagy számban megtalálhatók az arannyal díszített fényes, szálcsiszolt vagy antik megjelenésű modellek. Az arany azért is egy jelentőségteljes szín, mert egyrészt remekül illik bármihez, másrészt pedig szinte mindenféle környezetbe beilleszthető, legyen az new art deco vagy egy színpompás modern lakás.

A new art decora jellemző az ipari formavilág és mozgalmasság, amely ebben az esetben exkluzív és extravagáns megjelenítéssel is párosul, így kiváló otthont ad az arany és sárgaréz árnyalatú lámpáknak. Az arany emellett minden olyan lakásban telitalálat, ahol sötétebb tónusok uralkodnak, legyen az a mélykék vagy a földszínek különféle árnyalatai. Ezek a színek tökéletes kontrasztot adnak az arannyal.

 

 

A formavilág és az anyag is számít!

Elmondható, hogy napjainkban a geometrikus formák az opál üveggel kombinálva az egyik legsikeresebb variációk a piacon, a Nova Luce Celia családja is ezt az irányvonalat követi. A Grania lámpákat strasszokkal tették még izgalmasabbá, a Siderno lámpacsalád pedig vitorlaszerű külsejével nyújt légies hatást.

Azokban az otthonokban, ahol a természetes anyagok dominálnak, a Savona lámpák érvényesülnek leginkább, a minimál lakásokba pedig az Elettra termékek illenek. Hatalmas terek esetében az Eterna lámpák mutatnak a legjobban.

A legújabb trendeket mindenképpen érdemes figyelni, ha a lakás világítását tervezzük, hiszen korszerű, látványos, környezetbe illő és energiatakarékos megoldásokkal találkozhatunk. Utóbbi szempontról sem feledkezhetünk meg a mai világban, amikor a hírek is folyamatosan foglalkoznak a környezettudatos döntések meghozatalának jelentőségével.