Nyíregyházi lett az ország egyik kedvenc testnevelőtanára

Elismerésben részesültek azok a kiemelkedő pedagógusok, akikre a legtöbb szavazat érkezett a „K&H mozdulj! az év tesitanára” program vármegyei, majd országos szavazásán. A pénzintézet és az Aktív Iskola program közös kezdeményezésének díját olyan testnevelőtanárok kapták, akik élvezetes óráikkal akár egy teljes életre is megszerettetik diákjaikkal a mindennapi mozgást, egészséges életvitelükkel pedig példát mutatnak. A 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő kategóriában egy nyíregyházi pedagógus kapta az elismerést.

 

 

Lezárult a „K&H mozdulj! az év tesitanára” program szavazása, amelyben több fordulós kiválasztás alapján került ki a 3 országos győztes. A megmérettetésre olyan pedagógusokat jelöltek diákjaik, kollégáik és a szülők, akik mindennapos, élvezetes testnevelőóráikkal felkeltik és fenntartják a gyerekek érdeklődését a sport iránt, egészséges életvitelükkel pedig példát mutatnak a fiataloknak a tornaterem falain túl is. A legnépszerűbb pedagógusokra 3 kategóriában szavazhatott a nagyközönség, először vármegyei, majd országos szinten. A legtöbb voksot gyűjtő három pedagógust, akik elnyerték a „K&H mozdulj! az év tesitanára” országos díját, tegnap jelentették be az ünnepélyes eredményhirdetésen.

„A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában a szülőkön kívül a testnevelőtanároknak van a legnagyobb szerepe. Ők azok, akik élvezetes testnevelés órákkal letehetik a testmozgás szeretetének alapköveit, akik hatására nemcsak az iskolában húznak szívesen tornacipőt a diákok, de szabadidejükben is örömmel sportolnak – akár hobbi, vagy versenyszinten. S a mozgás szeretete egész életükben elkíséri majd őket, aktív és egészséges felnőtt- és időskort biztosítva számukra”– mondta el Guy Libot, a K&H Csoport
vezérigazgatója. „Idén ezért az Aktív Iskola program stratégiai partnereként elindítottuk a „K&H mozdulj! az év tesitanára” kezdeményezést, amely beépül a K&H mozgást népszerűsítő projektjei közé. A kezdeményezéssel azokat a példamutató pedagógusokat szeretnénk reflektorfénybe helyezni, akiknek hatására a fiatalok mozgásban gazdag, egészséges és így teljes életet élhetnek.”

A „K&H mozdulj! az év tesitanára” díjra országszerte több mint 1000 pedagógust jelöltek. A szűkített listára a vármegyei voksoláson több mint 140 000 szavazat érkezett, a megyei nyertesekre pedig több mint 150 ezren voksoltak az országos szavazáson.

 

 

DÍJAZOTTAK:

200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő
Sira Krisztina
Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

200 fő vagy az alatti iskolában tanító testnevelő
Hegedűs Ferenc
Békési Dr. Illyés Sándor Általános Iskola

30 év alatti, fiatal testnevelő
Czebei Ádám
Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Berzsenyi Dániel Tagiskolája