Állatok Karácsonya 2015

 


[bg|_Cikkek/2015/2015_12/AllatokKaracsonya2015|3|176|random|#FFFFFF]

 

Az Állatbarát Alapítvány beszámolója az idei Állatok Karácsonyáról

 

Ím már 10. éve szervezte meg Alapítványunk az Állatok Karácsonya programot, hogy kicsit szebbé tegyük az Állatotthon gazdátlan lakói számára is a szeretet ünnepét.

És mi is lehetne szebb ajándék a kennelekben élő, árva kutyák számára, mint egy nagy séta az erdőben, egy vidám játék és finom simogatás.

Rengeteg állatbarát jött el a mai napon Állatotthonunkba, hogy megajándékozza négylábú kedvenceinket. Az érdeklődőket délelőtt a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú szervezetének bemutatója szórakoztatta, akik engedelmességi bemutatót és egy vidám agilty showt mutattak be. A rendkívül fegyelmezett, képzett kutyák bemutatója és a vidáman csaholó aglitysek játéka nagyon jó hangulatot teremtett...

Egy gyors lélekmelegítő teázás után aztán útjára indult a Karácsonyi Kutyagoló. Olyan gyorsan pörögtek az események, hogy pontosan nem is tudtuk összeszámolni, hány lakónk indulhatott az ünnepi, nagy sétára... Minimum 60 kutya kapott gyönyörű karácsonyi ajándékot az állatbarátoktól és szabadulhatott ki kis időre a kennel rácsai közül. Három rosszcsont - Hanna, Frici és Titi - pedig az egész napot az ünneplőkkel, a karácsonyi ajándékok felfedezésével és őrül rohangálással tölthettek.

Az Állatotthonban felállított karácsonyfa alatt pedig óriási kupac ajándék gyűlt össze. Senki nem érkezett üres kézzel, tápok, konzervek, takarók, jutalomfalatok, játékok... alig látszott ki a fa! Összesen több mint 500 kg állateledellel ajándékozták meg a kilátogatók Állatotthonunk lakóit! Hálásan köszönjük az ő nevükben is a támogatást, a segítő szándékot és szeretetet!

A szeretet, ami körül lengte az egész napot, ami reméljük mindenki szívét átmelengette. Nagyon jó volt ennyi önzetlen és kedves embert látni menhelyünkön!  Köszönjük!

Az izgalmas bemutatók és a hosszú séta után forró teával, forralt borral és frissen sült lángossal vendégeltük meg az Állatbarátokat! Több mint 90 db lángost sütöttünk. Hát szinte kevésnek bizonyult.....

Köszönjük minden kedves résztvevőnek a támogatást! Ez a nap valóban a szeretetről, az önzetlen ajándékozásról szólt. És mi lehetne nagyobb köszönte érte, mint egy boldogan csóváló kutyafarok, egy rajongva bámuló kutyatekintet, egy törleszkedő dorombológép  vagy egy óriási kutyapuszi...