Egészség Hídja Összefogás Nyíregyházán

Idén immár kilencedik alkalommal került sor a mellrák elleni küzdelem jegyében arra, hogy Budapesten a General Electric jóvoltából rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétált át október első hétvégéjén az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezésében. Ezen a napon minden az egészségről, a mellrák elleni küzdelemről szólt.
Az Egészség Hídja Összefogás az egészségügy területén volt az első olyan hazai kezdeményezés, amelyben a kormányzati, az üzleti és a civil szféra összefogott egy közös jó ügy érdekében, s immáron 9 éve folyamatosan tesz a magyar nők egészségének megőrzése érdekében. Célja, hogy felhívja a figyelmet az államilag szervezett mellrák szűrőprogramokban való részvételre, s mindenkihez eljutassa az üzenetet: az időben felismert betegség nagy eséllyel gyógyítható! Az Egészség Hídjának üzenete hangsúlyozza továbbá az egészséges életmód, a tudatos, generációkon átívelő egészségnevelés, a preventív gondolkodás fontosságát hiszen ez által is csökkenthető a betegségek kialakulási esélye. Az Egyesület fővédnöke Schmitt Pálné Makray Katalin. Az egyesület elnöke Körtvélyes Éva.

Az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. és a Megyei Önkormányzat összefogásával, Nyíregyháza két országgyűlési képviselőjének Dr. Kovács Ferencnek és Dr. Vinnai Győzőnek támogatásával idén először a megye és a megyeszékhely, mint első vidéki helyszín csatlakozott a nemes programhoz és regionális rendezvényként támogatta a budapesti kezdeményezést. A szervezők célja, hogy a sok szempontból hátrányos keleti térségben hangsúlyozzák a mellrák szűrőprogramok, illetve az egészséges életmód fontosságát és biztosítsák a megye és Nyíregyháza lakosainak az egyenlő esélyeket mind a megelőzés, mind a gyógyítás tekintetében.
A program regionális védnöke Dr. Kovács Ferencné

 

Fontos, hogy közösen tegyük meg az első figyelemfelkeltő lépést értük - és önmagunkért!
 

 

[bg|_Cikkek/2010/2010_10/Galeria/EgeszsegHidja_|3|176|random|#FFFFFF]