gyerek

A nyíregyházi napközis táborokba buszt biztosítanak

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a nyíregyházi nyári napközis táborban résztvevő gyermekek szüleit, hogy 2024.  június 24. napjától a táborok (Kis Vakond, Futurobi Ökojátszóház, Múzeumfalu) helyszíneire történő eljutáshoz az autóbuszos kiszolgálást a Volánbusz Zrt. látja el.

A te gyermeked hogy áll a fürdéshez?

Azt gondolnánk, hogy minden gyermek szeret fürdeni, ám ez közel sincs így. Számtalan olyan eset van, amikor az esti fürdés problémássá válik, és ez rányomja a bélyegét mindenre. Túl azon persze, hogy a szinte közelharcnak minősülő küzdelem nemhogy veszélyes, de még kontraproduktív is.

Hogyan szoktasd hozzá a gyermeked a labdamedencéhez?

A szülők általában mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák a gyermekük megfelelő fejlődését. Beszereznek például olyan interaktív babajátékokat, amelyek nem csupán a szemnek nyújtanak élvezetes látványt, hanem sok más fontos szempontot is érintenek.

Játékos tanulás: milyen hasznos eszközökkel lepjük meg gyermekeinket?

Bár nemsokára ismét becsengetnek, ne feledjük, hogy gyermekeink nem csupán az iskolában tanulnak. Sőt, sok hasznos ismeretre nem az oktatási intézményekben, hanem a mindennapokban tesznek szert.

Gyerekszandál – kérdések és válaszok a témában

Pillanatok alatt itt a nyár, a gyerkőcnek pedig még mindig nincsen papucsa és szandálja az idei szezonra? A forró évszakban mégsem lehet egész álló nap egy zárt cipőben! Itt az ideje tehát beszerezni a neki szükséges lábbeliket. A döntés nem egyszerű, hiszen több szempontot is figyelembe kell venni, mint a stabil viselet, a rugalmasság, a szellőzés, illetve természetesen a méret és a kényelem.

Ezért mesélj sokat a csemetédnek!

A mesélés már akkor elkezdődik, amikor a pici a pocakban van. A várandósság időszakában is szívesen szólítjuk meg, de az sem ritka, hogy történeteket mesélünk, éneklünk neki és “látatlanban” is babusgatjuk. Aztán születése után mindennapossá válnak a ringatók, mondókák, altatódalok. Nagyobb korában pedig már ő kéri tőlünk, hogy újra és újra meséljük el a kedvenc meséit.

Milyen sorsra hivatott a gyermeked? A számmisztika megmondja!

A numerológia szerint minden ember egy meghatározott céllal érkezett a Földre, a születési dátumunk pedig elárulja, mi lehet a küldetésünk. Ha gyermeked jövőjéhez szeretnél egy kis iránymutatást, add össze a születési dátumának számait, amíg egyetlen egyjegyű számot nem kapsz, majd olvasd el a hozzá tartozó jellemzést!

Minden szülő rémálma: hosszú utazás gyerekkel

Szülőként kinek ne lenne ismerős az utazások alkalmával az "Anya unatkozom", "játszunk valamit" vagy épp a "mivel foglaljam el magam?" kezdetű mondatok. Ezeket hatékonyan kiküszöbölhetjük egy-egy jól megválasztott utazójátékkal. Lássuk, hogy milyen játékok ideálisak autózáshoz, vonatozáshoz vagy épp repüléshez!

4 kreatív játék gyerekeknek, internetezés helyett

A mai fiatal generáció már úgy nő fel, hogy körülveszi őket az online tér. Még olvasni sem tudnak, de már a YouTube-on nézik a rajzfilmeket, és órákig játszanak a tableten vagy a számítógépen. Pedig az “offline” világban is rengeteg olyan nagyszerű játék létezik, ami úgy is kiváló szórakozást nyújt, hogy közben még a kreativitást is fejleszti, és ráadásul a végeredmény is kézzel fogható lesz. Nézzünk is meg néhányat!

Szexuális felvilágosítás: mikor és ki beszéljen a gyerekkel?

Nagyon sok szülőben a gyermek egészen kicsi korától ott a félsz, hogy mikor kell majd sort keríteni arra a kínos szexuális felvilágosításra. Jobb minél korábban, vagy hagyható későbbre? És ki tegye meg? Bízzuk az iskolára, vagy van a felvilágosításban a szülőnek is felelőssége? Egyáltalán mit mondjunk? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

 

Feliratkozás RSS - gyerek csatornájára