Újabb nyírségi közmunkaprogram – a NYÍRERDŐ közreműködésével

Újabb nyírségi közmunkaprogram – a NYÍRERDŐ közreműködésével Több mint száz közmunkás dolgozik november végéig az M3 autópálya új épülő szakaszán. A most indított, 80 millió forint költségű program célja a Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti sztráda, mintegy 45 kilométeres nyomvonalán a fával és bozóttal benőtt régészeti lelőhelyek megtisztítása lesz – jelentették be szerdán Baktalórántházán.

 Dr. Sándor László, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsának elnöke szerint komoly eredmény, hogy kistérségben több mint száz család számára biztosít jövedelmet a program.

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. munkatársai szakmai irányítóként vesznek részt a programban – mondta az erdőgazdaság vezérigazgatója a tájékoztatón. Kaknics Lajos emlékeztetett arra, hogy ebben az évben több mint ezer közmunkást foglalkoztat a társaság, jelenleg 560 állástalan dolgozik Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék állami tulajdonú erdeiben.

A Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti sztráda magántőke bevonásával, PPP-konstrukció keretében valósul meg. A parlament októberben dönt a nyertes pályázóról, amely 2012-re megépíti, és 29 éven át üzemelteti az autópálya szakaszt – ismertette a tervezett menetrendet Galuska János, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási igazgatója.