hőszigetelés

Mi az az alutükrös fólia, és hol használható?

A hőszigetelés szükségessége ma már nem lehet kérdés, egyrészt az energiahatékonyság, a fűtési költségek alakulása, másrészt a lakók komfortérzete szempontjából.

Hogyan tehetünk szert alacsonyabb energiafogyasztásra? Innovatív szigetelőanyaggal!

A fenntarthatóság és a környezettudatosság mindannyiunk érdeke. Az energiafogyasztás pedig különösen érzékeny kérdés sokak számára, hiszen itt már a piszkos anyagiakról is szó van. Éppen ezért nem mindegy, milyen szigetelőanyagot használunk, hiszen óriási különbségek adódhatnak az egyes típusok között. Szerencsére azonban az innovációk korát éljük ezen a téren is.

Kőzetgyapot - az egyik legkiválóbb anyag, ha hőszigetelésről van szó! Ismerje meg Ön is!

Sokféle hőszigetelésre használt, és arra alkalmas anyag közül választhatunk, de mindenképpen alaposan érdemes megfontolni, hogy melyiket hol szeretnénk alkalmazni, ahogy azt is, hogy megfelelnek-e azoknak a legfontosabb elvárásainknak, amelyeket megfogalmaztunk magunkban a megfelelő hőszigeteléssel kapcsolatban.

Hosszan tartó szigetelés páraáteresztő fóliákkal és ragasztókkal

Amikor egy lakóház vagy egyéb ingatlan kapcsán a szigetelés kialakítása a cél, akkor a tartós végeredmény érdekében a páraáteresztés kérdésével is javasolt számolni. Ebben segíthetnek a speciális páraáteresztő fóliák és ragasztók, amelyekkel a cikkben bővebben is foglalkozunk.

 

Kender hőszigetelés, nem csak ökohippiknek

Kender hőszigetelés, nem csak ökohippiknek A mikroműanyagok már a vízben vannak! Amikor az emberek nagy mennyiségben kezdték használni a műanyagokat, még kevesen tudták, hogy milyen súlyos árat fizetünk majd ezért. A nehezen bomló anyag lassan mindent beterít. Az anyagok elöregedésével és szétesésével keletkező mikroműanyag részecskék pedig mindenütt megtalálhatóak. A megoldás: ahol csak lehet, válasszunk inkább természetes megoldásokat. Igen, a hőszigetelésben is. A kender hőszigetelés egy egészséges és természetbarát alternatíva.

Feliratkozás RSS - hőszigetelés csatornájára