autó

Hogyan válasszunk új üzemanyagtartályt?

A teherautók esetében is az egyik legfontosabb alkatrész az üzemanyagtartály. Ha a jelenlegi elhasználódik, megsérül, akkor minél hamarabb be kell szerezni egy újat. Kifejezetten veszélyes tud lenni, ha nem megfelelő állapotú üzemanyagtartállyal indulunk útnak, de mégis mire kell figyelni az új megvásárlása során?

Autópálya-matrica vásárlása okostelefonnal a legpraktikusabb

A különböző okostelefonok ott lapulnak majdnem minden ember zsebében. Használatukkal tartjuk a kapcsolatot ismerőseinkkel, pizzát rendelünk, vagy a híreket böngésszük. Ehhez képest csak ritkán használjuk arra, amire eredetileg tervezték: telefonálásra. A rengeteg elérhető applikáció között olyan is van, amivel az autópálya-matricákat tudjuk megvásárolni.

 

Az autólízing igénylése: mire van szükség?

Az igénylés viszonylag gyorsan megoldható és ha minden rendben van az elbírálás során, akkor akár 24-48 órán belül is megérkezhet a kívánt összeg a számlára. Azonban ahhoz, hogy minden simán menjen, szükség van arra, hogy minden részletre odafigyeljünk. Az autólízing ma már bárki számára elérhető.

Last minute ajánlatok a limuzinok világában? Igen, ilyen is van!

A limuzin az egyik legexkluzívabb járgány, és tény, hogy nem mindenkinek adatik meg, hogy egy ilyen autóval közlekedjen. A tévhitekkel ellentétben napjainkban egyáltalán nem elérhetetlen ez a szolgáltatás, ugyanis megfizethető áron vehetjük igénybe azt. Ráadásul a last minute ajánlatoknak köszönhetően még kedvezményesebb áron utazhatunk.

A motorolaj-adalék alkalmazása: szükség van rá egyáltalán?

Ahhoz, hogy egy jármű megfelelően működjön, manapság már rengeteg adalékanyag közül válogathatunk. Az egyik legfontosabb elem, pláne a motor életében a motorolaj. Azonban ennek az adaléknak a teljesítménye, minősége és hatékonysága is javítható különböző kiegészítők segítségével.

 

Elektromos autók biztosítása: mire figyeljünk?

Az elmúlt két évben a közutakat egyre inkább elárasztották az elektromos autók, amelyek nem csupán a modern közlekedési eszközök egyik csúcsát képviselik, hanem környezetbarát alternatívát is nyújtanak. Az elektromos autók terjedése azonban számos kérdést vet fel, többek között azt is, hogy vajon miben más ezen járművek biztosítása? Van egyáltalán különbség? Ha igen, miben?

Mit tehetünk vadkár esetén?

Az autóvezetés gyakran társul különféle kockázatokkal. Ezek közül az egyik kiemelkedő számban előforduló esemény a vadkár. Legyünk ugyanis bármilyen jó sofőrök, nem tudjuk minden esetben megelőzni az ütközést a vadak hirtelen felbukkanásakor az úton.

Hogyan válasszunk ablakmosó folyadékot az autóhoz?

Többféle típus közül válogathatunk.

A rossz látás a közlekedésbiztonságot jelentősen befolyásoló tényező. A korlátozott látásélességgel vagy egyéb látási problémákkal küzdő járművezetők nehezen látják az útviszonyokat, a gyalogosokat és a többi járművet. Ebben a cikkben a rossz látás miatt bekövetkező balesetekkel kapcsolatos néhány statisztikát és kihívást tekintünk át. A világ különböző országaiban és régióiban kutatások folynak a probléma kiterjedésének és a biztonságra gyakorolt hatásának megértése érdekében.

Most megtudhatod, hogyan zajlik a kormánymű felújítása!

Sokakat érdekel, hogy valójában mi történik akkor az autójukkal, amikor különböző alkatrészek felújítása történik. Ezzel főképp azok vannak így, akik nemcsak közlekedési eszközként tekintenek a gépkocsijukra, hanem rajongásig imádják azt.

Az autók légkondicionáló rendszereinek fontossága és hatása: Statisztikai adatok

Az autók légkondicionáló rendszerei ma már szinte elengedhetetlenek a kényelmes és kellemes vezetéshez. Ebben a cikkben a légkondicionálás fontosságát és statisztikai adatokat fogunk bemutatni, amelyek alátámasztják a rendszer használatának előnyeit az autósok számára.

 

Hogyan válasszunk tetőcsomagtartót?

Így növeljük meg autónk csomagterét egyszerűen.

Az autózás nem csak az egyik pontból másikba való eljutás egyik legegyszerűbb módja, hanem egyfajta életstílus, amelyet sokan választanak azért a szabadságért, amit ez nyújt. Autóval eljuthatunk olyan helyekre is, amiket másként nem tudunk megközelíteni, lehetőséget ad a felfedezésre, az ismeretlen megismerésére. Az előbbiek mellett persze segíthet megkönnyíteni a bevásárlást vagy a munkába járást is, de kétségtelenül a családi nyaralások, a kirándulások és a kalandozások azok az emlékek, amiket később is szívesen felidézünk.

Forgalomirányítás a Debreceni úton

Jó ütemben halad a Debreceni út Kígyó utcáig tartó szakaszának felújítása. A kivitelező tájékoztatása szerint ezen a héten esedékes a Luther utca - Eötvös utca-Luther tér közötti szakaszán - a csapadékvíz-elvezető csatorna és az útszegélyek építése, valamint a Debreceni út burkolatának marása és aszfaltozása.

Forgalomkorlátozás a Tiszavasvári úti felüljárónál

Folytatódnak a Tiszavasvári úti felüljáró felújítási munkálatai. A kivitelező tájékoztatása szerint június 15-17. (szerda-péntek) között helyezik ki mindkét oldalon az acél vezetőkorlátokat. A munkafolyamat időszakos forgalomterelésekkel jár.

Okostelefon az autóban: vezess úgy, mint egy profi!

Sokat utazol, de közben kihangosítva telefonálnál is? Gyakran eltévedsz, vagy csak új helyekre kalandoznál, ezért navigációra van szükséged? Filmeket, sorozatokat néznél ebéd közben? Egy telefontartó rendkívül kényelmes megoldást nyújt, amennyiben pedig az autódba keresel ilyen terméket, elsődleges szempont a biztonság. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a különböző tartókat, azok funkcióit, felhasználhatóságát.

Az 1000 Nm-es határ átlépése

Azok, akik autójukra nem csak közlekedőedényként tekintenek, szinte biztosan hallottak már a chiptuningról. Ez egy remek módszer arra, hogy plusz lóerőket lehessen kinyerni a kocsiból anélkül, hogy szét kellene bontani.

Oldalak

Feliratkozás RSS - autó csatornájára