egészség

Mit tehet az, aki nem szeretne gyógyszert szedni?

Számtalan olyan testi diszfunkció van, amelyet többféleképpen meg lehet oldani. Hangsúlyozzuk, hogy nem betegségről beszélünk, csupán zavarokról, amelyek meggátolják a test normális működését. Ilyenkor vagy gyógyszerhez folyamodnak az emberek, vagy különféle gyógyhatású készítményeket próbálnak ki, vagy kikutatnak olyan lehetőségeket, amelyek során gyógyszer vagy készítmény bevétele nélkül, eszközzel tudják megoldani a fennálló problémát.

Mi alapján érdemes ágymatracot választani a betegápoláshoz?

Az otthoni gondozás során alapvető az ideális környezet kialakítása, ami azt jelenti, hogy több olyan kellékre, segédeszközre is szükség lesz, amely megkönnyíti a mindennapokat a beteg és a gondozó szempontjából is. Ilyenek például a betegápoláshoz használt ágymatracok is.

Emberre támadt a veszett szabolcsi macska

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma január 26-án ismét veszettség esetet igazolt, ezúttal egy kóbor macskánál. A fertőzött állatot Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, az ukrán határ közelében találták. Mielőtt elhullott, emberre is rátámadt a veszett macska.

Mozdulj Nyíregyháza! 2024-ben is

Újabb (immár 23 különböző) helyszínnel és különleges programokkal kiegészülve, várnak mindenk gyereket és felnőttet sok szeretettel a Mozdulj Nyíregyháza! foglalkozásaira 2024. január 29-től egészen 2024.  június 2-ig.

Újabb veszett állatot találtak Szabolcsban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai az év eleje óta kutyánál és aranysakálnál is igazolták a veszettség fertőzöttséget. Az ukrán határ közelében kimutatott újabb fertőzések miatt a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) és a Nébih felhívja az állattartók figyelmét a veszettség elleni védőoltás és a megelőzést biztosító előírások betartásának fontosságára.

Télen mindenképpen támogatni kell az immunrendszert!

Ahogy elmúlik a nyár és beköszönt a hűvös ősz, azt tapasztaljuk, hogy egyre könnyebben megbetegszünk és körülöttünk is rengeteg a beteg ember. A munkahelyen, az iskolában, a közösségekben felüti a fejét az influenza és egyéb szezonális betegségek, így az egészséget nehéz megtartani. Az immunrendszerünkre vagyunk kénytelenek hagyatkozni, melynek erősítése és stimulálása a legfontosabb tennivalónk ezekben a hónapokban.

Mire jó a CBD olaj?

Amikor az egészségünk megőrzése, a testi-lelki egyensúlyunk fenntartása vagy a betegségek legyőzése a célunk, nagy valószínűséggel nemcsak a testedzésre és a táplálkozásra fogunk kiemelt figyelmet fordítani, hanem táplálékkiegészítőket vagy más készítményeket is keresünk és alkalmazunk.

 

Veszettséget mutattak ki egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei szarvasmarhában

Veszettségben pusztult el egy legeltetett hízómarha 2023. november 13-án, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A fertőzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma is igazolta. A veszettségre a vadon élő és házi emlősállatok egyaránt fogékonyak, ezért a Nébih ismételten felhívja az állattartók figyelmét, hogy legyenek körültekintőek, és gyanú esetén haladéktalanul értesítsék az állategészségügyi hatóságot.

Egy félreértett betegség – a reflux nyomában

A mai egészségtelen világban bizonyos statisztikák szerint átlagosan 10-ből 6 embernél áll fenn valamiféle emésztőrendszeri probléma. Ez alapvetően is nagyon rossz arány, ám ezen belül is többségben vannak a refluxos panaszok.

Holnaptól ismét kötelező a maszkhasználat!

A fertőző megbetegedések számának emelkedése miatt, 2023. november 8-ától, szerdától, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház valamennyi tagkórházában kötelező a maszkviselés a járó- és fekvőbeteg-ellátást végző részlegeken.

 

Bringával a Tokaji Szüreti Napokra

A Tokaji Szüreti Napok Magyarország egyik legrégebbi szüreti fesztiválja, amelynek népszerűsége 1932 óta töretlen, ezért nekünk bringásoknak is ott a helyünk e méltán neves rendezvényen. A mulatság számos izgalmas programmal vár mindenkit a város több helyszínén - írja a Zöld Kerék Alapítvány.

Ősszel újra Mozdulj Nyíregyháza!

2023. szeptember 25-től folytatódik a nagysikerű, ingyenes mozgásprogram-sorozat. A foglalkozások között minden korosztály megtalálhatja az edzettségének megfelelőt, vagy éppen a kedvére valót.

A csodálatos fitokannabinoidok

A címben foglalt elnevezés nem egy nyelvtörő, hanem a kenderben található csodálatos képességű vegyületek elnevezése. A növényben lévő több száz komponens egyike a mindenki által ismert CBD. Ahhoz azonban, hogy igazán hatékonyan a segítségünkre legyen, össze kell “dolgoznia” fitokannabinoid társaival.

Mi a különbség a természetes aggodalom és a szorongás között?

Manapság rengetegen küzdenek kóros szorongással, ami megkeseríti a mindennapjaikat. Sokszor a beteg maga sincs tudatában annak, hogy amit érez, az már nem egészséges mértékű aggodalom, hanem annál több.

Fizikai vagy kémiai fényvédők? Mit jelent a biztonságos fényvédelem?

A biztonságos és hatékony fényvédelem egyet jelent azzal, hogy az év minden napján óvjuk bőrünket az UV-sugárzás káros hatásaitól, azonban szintén lényeges kérdés, hogy mindezt milyen készítménnyel tegyük meg. Az alábbiakban mindkét oldalt megvizsgáljuk, hiszen a jól tájékozottság az alapja a tudatos bőrvédelemnek.

 

Oldalak

Feliratkozás RSS - egészség csatornájára