influenza

Influenzaszezon: praktikus orvosi tanácsok a megelőzéshez

 Hétről hétre egyre többen keresik fel orvosukat influenzaszerű tünetekkel: január negyedik hetében már 65 ezren jeleztek ilyen megbetegedést, és egyes vélekedések szerint idén májusig is eltarthat az influenzaszezon. Többféle vírustörzs is támad, ezért jó résen lenni: a megelőzéshez ad néhány praktikus tanácsot a hévízi NaturMed Hotel Carbona főorvosa.

Minden készen áll az influenza szezon fogadására

A tavalyi tizenkétezerrel szemben idén 25.000 gyermek és 70.000 felnőtt influenzavakcinával töltötte fel hazai készletét a Sanofi Pasteur, a világ legnagyobb vakcinagyártója. A szakemberek szerint így idén várhatóan elkerülhető lesz az előző influenza szezonban rövid időre kialakult vakcinahiány.

Látogatási tilalom feloldása a Jósa András Oktatókórházban

Jósa KórházA Jósa András Oktatókórház vezetése ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az intézmény valamennyi gyógyító osztályán 2011. március 8-tól a teljes látogatási tilalmat feloldották.

Teljes látogatási tilalom a Jósa András Oktatókórházban

Jósa András KórházTeljes látogatási tilalmat rendelt el a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft.vezetése valamennyi gyógyító osztályon!

Részleges látogatási tilalom a Jósa András Oktatókórházban

Jósa András KórházA Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. vezetése ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a kismamák és az újszülöttek védelmében a kórház vezetése részleges látogatási tilalmat rendelt el, mivel az elmúlt hetekben országos viszonylatban megszaporodtak az influenza gyanús megbetegedések és a hurutos, légúti fertőzések. 

H1N1 gyanús esetek Nyíregyházán

H1N1 gyanús esetek NyíregyházánAktuális H1N1 információk a nyíregyházi Jósa András Kórházból. Új pozitiv beteg nincs december 18. óta, de a kérhető vizsgálatok száma  csökkent.

Influenza H1N1 elleni oltópont Nyíregyházán

Influenza H1N1 elleni oltópont NyíregyházánA Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Sürgősségi Betegellátó Centruma (2/A épület, fszt.) az influenza A(H1N1)v vírus elleni Fluval P védőoltás beadására szolgáló rendkívüli oltópontként is működik 2009. november 27. és december 22. között.

Zöld út Nyíregyházán az ingyenes H1N1 védőoltás akciónak

ingyenes H1N1 védőoltás akció  Mégis lesz ingyenes H1N1 védőoltás Nyíregyházán. Az ÁNTSZ Kistérségi Tisztifőorvosa engedélyezte az új típusú influenza elleni védőoltások beadását.

Feliratkozás RSS - influenza csatornájára