kirándulás

Húsvéti kiránduláskor fokozottan figyeljünk Szabolcsban!

A rókák veszettség elleni tavaszi vakcinázása 2024. március 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben. Szabolcs-Szatmár-Beregben április 1-én, Húsvét hétfőn indul az immunizálás, mellyel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett térségekben!

 

Aktív kikapcsolódás az osztrák hegyek között

Ausztriának mindegyik tartománya csodás, de Karintia valamiért sokaknak a szíve csücske. Egy karnyújtásnyira található tőle Olaszország és Szlovénia, de aki csillagtúrákkal szeretné bejárni, akár Németországba is átugorhat. Ez a legdélebben elhelyezkedő osztrák tartomány, aminek az a következménye, hogy itt süt legtöbbször a nap, de mivel hegyvidékekben is jócskán bővelkedik, nem ritka az olyan nap, amikor egy kis síelés után meg lehet mártózni a környező tavak hűs habjaiban.

 

Már Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is mesélnek az ÚtraManók

Mérföldkőhöz érkezett a játékos gyermekfejlesztéssel foglalkozó Plukkido alkalmazása, az ÚtraManó. A környezetről és az autó ablakából is észrevehető látványosságokról, valamint helyi érdekességekről is mesélő GPS alapú applikáció már nem csak az autópályákon, hanem az egész országban, minden útvonalon elérhető.

Feliratkozás RSS - kirándulás csatornájára