Zöld Piramis

Zoo-suli 2010 a Nyíregyházi Állatparkban

Zoo-suli 2010 a Nyíregyházi Állatparkban Idén is, mint minden évben megkezdődött a Nyíregyházi Állatpark nyári tábora a, Zoo-suli! A suli falai között, s persze kint a természetben, több mint 600 kisiskolás pillanthat be a Park mindennapi életébe.

Majomparádé a Nyíregyházi Állatparkban

 A Zöld Piramisban élő borneói orángután család fiataljai napközben a kifutóban töltik az időt. Gondozóik különböző módon foglalják le őket.

Mindenkit vár a Zöld Piramis Nyíregyházán!

Mindenkit vár a Zöld Piramis Nyíregyházán! Május 1-től mindenki előtt nyitva áll a Nyíregyházi Állatpark legújabb beruházása, a Zöld Piramis, melyet hivatalosan április 30-án adtak át Nyíregyházán.

Hamarosan indulnak Nyíregyháza nagyrendezvényei

Hamarosan indulnak Nyíregyháza nagyrendezvényei Csabai Lászlóné, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere nemrég sajtótájékoztatott tartott a Városházán Nyíregyháza nagyrendezvényeiről, melyekre már nagyon készülnek, és amelyekre összesen csaknem 90 millió forintot szán az önkormányzat.

Megérkezett az orángután család a Nyíregyházi Állatparkba

Megérkezett az orángután család a Nyíregyházi Állatparkba A hollandiai Arnhemből 18 órai utazás után megérkeztek a borneói orángutánok Sóstóra. Ők az első főemlősök, akik birtokba veszik a Zöld Piramis kifutóit. A 6 tagot számláló család 3 hímből és 3 nőstényből áll.

Megérkeztek az cápák a Nyíregyházi Állatparkba

Megérkeztek az cápák a Nyíregyházi ÁllatparkbaVasárnap délután 6 hónapi karantén után, kamionon érkeztek meg Hollandiából az Ócenárium ragadozói. Az Indiai óceánból származó dajka cápa, homoki tigris cápa és barna (homokpadi) cápa több mint 200 hal társaságában költözött az Ócenárium medencéibe.

Komodói Sárkánygyíkok a Nyíregyházi Állatparkban

Komodói Varányusz Nyíregyházán az Állatparkban  Komodói sárkányok érkeztek nyíregyháza állatpartkjába a Sóstó Zoo -ba. A tervek szerint húsvétkor átadásra kerülő Zöld Piramis lakói lesznek, ahol Ázsia állatai és növényei kerülnek bemutatásra.

Bőséges volt a szaporulat a SóstóZoo-ban a 2009-es esztendőben

Nyíregyházi Állatpark - Sóstó ZooKülön öröm, hogy a csöppségek jó része az Európai Fajmegőrzési (EEP) és Törzskönyvi (ESB) programban kihelyezett szülőállatok utódai. A legsikeresebbek gyermekáldás terén a rendkívül ritka és veszélyeztetett fehérarcú selyemmajmok voltak; a szülőpár ez év alatt 5 apróságnak adott életet.

Ázsiai elefántok érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

Ázsiai elefántok érkeztek a Nyíregyházi ÁllatparkbaAhogy korábban már beszámoltunk róla, az európai fajmegmentési program keretében három, a legszebb hölgykorban lévő ázsiai elefánt érkezett Spanyolországból Állatparkunkba. Ők lesznek a jövő év tavaszán átadásra kerülő nagyszabású beruházás, az Indonéz-szigetvilág dzsungeleit idéző Zöld Piramis első lakói.

Megnézheti az épülő Zöld Piramist

Megnézheti az épülő Zöld PiramistCsütörtökön a sajtó, valamint a hazai politika képviselői bejáráson vehettek részt a Nyíregházi Állatparkban. A Sóstó Zoo legújabb látványossága, a Zöld Piramis gépészetileg és szerkezetileg már kész van, de teljes egészében csak jövő tavasszal kerül átadásra.

Feliratkozás RSS - Zöld Piramis csatornájára